Vad är det Sulcus Sign?

May 25

Sulcus tecknet är ett konstaterande på en ortopedisk undersökning indikerar axelleden är instabil. Den består av en depression runt Axelled, den plats där armen ben går med skulderbladet, när patientâ € s arm försiktigt dras nedåt. En vårdgivare kan identifiera detta tecken under en rutin skuldra undersökning, eller kunde specifikt testa för det om en patient rapporterar symtom associerade med instabilitet i axelleden. Detta fynd kan indikera behovet av ytterligare diagnostisk utvärdering och tester för att avgöra vilka behandlingar, om någon, bör tillhandahållas.

För att kontrollera för sulcus sign, frågar vårdgivaren patienten att sitta eller stå upprätt, lämnar armen avslappnad vid sida. Därefter skonsam nedåt dragkraft appliceras vid armbågen medan observatören klockor noggrant patientâ € s skuldra. Om det gemensamma är instabil, kommer en depression utvecklas i axelleden, ser ut som en liten torva i huden. Testet kan upprepas på motsatt axel, vilket kan ge ytterligare information, eftersom båda axlarna shouldnâ € t har skylten.

Denna gemensamma är ett av de mest flexibla i kroppen, vilket möjliggör ett mycket brett spektrum av rörelse under en mängd olika dynamiska aktiviteter. När axelleden är instabil, kan det sätta patienter med risk för skador och obehag. Instabilitet kan utvecklas som ett resultat av påfrestning eller skada. Medicinska avbildningsstudier och en fördjupad fysisk undersökning kan ge mer information om vad som händer inne i leden. Dessa utvärderingar kan hjälpa en vårdgivare avgöra vilka behandlingar patienten kan behöva.

Patienter som visar sulcus skylten kanske behöver sjukgymnastik och vila för att låta axeln att återuppbygga efter skada. I vissa fall är det ett tecken på att kirurgi är nödvändig för att stabilisera leden. Ibland vårdgivaren kan rekommendera ett förberedande operation för att titta in i leden med artroskopiska tekniker. Detta kan avgöra behovet av ytterligare behandling och kan ge vägledning om hur man ska gå.

En genomgång av röntgenbilder av knäet kan avslöja ett annat fenomen som också kallas sulcus tecken. Den hänvisar till en djup skåra i femur som kan vara uppenbara när filmerna tas från rätt vinkel. En annan medicinsk tecken kallas djupa sulcus tecknet delar ett liknande namn, men är väldigt olika. Den djupa sulcus tecknet är en radiologisk fynd i bröstet tyder på pneumothorax, luft runt lungorna som gör det svårt att andas.

  • En sulcus tecken indikerar instabilitet i axelleden.