Hur förklara glutenfri till din Celiac Child

October 19

Dina barn tar cue från dig på hur man hanterar sin glutenfri kost, så det är mycket viktigt att du att vara positiv och optimistisk runt celiaki barn. Förklara kosten för att dina barn genom att berätta hur mycket bättre de kommer att känna genom att gå glutenfri.

Stanna upbeat runt barnet. Hon vet inte hur man ska känna sig - allt detta är nytt för henne (beviljat, är det nytt för dig, också). Ge henne den fördelen man börjar optimistisk och optimistisk. Om hon är som de flesta barn, kommer hon ta det därifrån och kommer att ge fantastiska styrka och inspiration.

Gör inte ett riktigt stor sak av att behöva glutenfri. Som stor som det kan verka för dig, är chansen att detta inte kommer att bli en stor affär i ditt barns liv. . . om du inte gör den till en.

När förklarar dieten till ditt barn, använd de "stora" ord som gluten. Även om ditt barn har utvecklings eller inlärningssvårigheter, använda rätt terminologi så att han bättre kan kommunicera vad han kan och inte kan äta till andra. Ge honom exempel han kan förstå - förklara att "gluten är i massor av de livsmedel vi brukade äta, som bröd, kakor och kex" och sedan snabbt låta honom veta att massor av smaskiga saker inte har gluten i dem.

Hjälp ditt barn göra anslutningen att gluten gör honom att må dåligt. Ett sätt att göra detta är när man talar om gluten: "Du har rätt, du kan inte äta det. Det har gluten och gluten gör att du känner icky "På så sätt lär han att associera gluten med mår dåligt -. Och det är en mycket bra sak. När de gör detta sammanhang att deras önskan fuska och äta gluteninnehållande livsmedel minskar också.

Du kan inte förutsäga hur ditt barn kommer att reagera när du börjar prata med honom om hans nya glutenfri livsstil. Var beredd på lite eller inget svar. Ser ut att vara likgiltiga eller apatiska är inte ovanligt att barn. Vare sig de är upprörda eller inte, kom bara ihåg att den ursprungliga känslan kommer att passera.

Lär ditt barn att vara öppen och insatt om att vara glutenfri. Att informera (särskilt de som kan vara inblandade i mata honom) är viktigt, och du kan göra detta på ett vänligt, informativt sätt. Lär ditt barn en fras att använda, även om han är för ung för att veta vad det betyder. Använd något omfattande att han kan upprepa till vuxna.

Vissa barn känner sig mer bekväm att förenkla deras förklaring till något som människor kan förstå lättare, liksom, "Jag är allergisk mot gluten," eller "Jag är allergisk mot vete." Även om denna förklaring inte är tekniskt korrekt, ibland är det lättare. Se bara till att dina barn vet de verkliga fakta så att de inte får förväxlas.