Vad är Mistaken Point?

April 4

Felaktig Point är ett fossilt anläggningen i Newfoundland, Kanada, som innehåller några av de tidigaste kända exemplen på exakt daterad, välbevarade komplexa flercelliga fossiler. Den fossila assemblage datum till 565 miljoner år sedan, och består av den mystiska Ediacaran fauna - väska, spindel, buske, hav-penna (nässeldjur) och ormbunksblad liknande organismer som levde på den djupa, mörka havsbotten och var fint bevarade i lager av vulkanisk aska. Förutom att vara namnet på en typ av djur, "Ediacaran" är också ett geochronological beteckning, som i "den Ediacaran Perioden", som varar från 610 miljoner år sedan till början av den kambriska, 542 miljoner år sedan.

Felaktig Point i sig är på den sydligaste punkten på halvön Avalon i Newfoundland. Här, stora svarta klippor med utsikt över Atlanten är rika på förhand kambriska fossiler. Ediacaran fossil kan hittas längs den södra kusten av Avalon halvön i stort antal, men de fossiler på Mistaken Point är den mest kända. Poängen fått sitt namn från de över femtio förlisningar i området under de senaste århundradena.

Den felaktiga Point fossil är ett fönster in i tidiga gryning komplext liv på jorden. Bor så djupt under vattnet, skulle dessa organismer har varit i ett helt mörkt och kall miljö. Vulkanisk aska täckte området på ett sådant sätt att den felaktiga Point assemblage består av stora plattor som fungerar som "snapshots" av vad havsbotten såg ut. Detta gör att forskarna att använda assemblage att studera ekologi Ediacaran organismer på ett sätt ingen annanstans.

En aspekt många av de Ediacaran fossil har gemensamt är en vadderad utseende. Detta har orsakat en del paleontologer att överväga organismerna relaterade. De Ediacaran fossiler finns på Mistaken Point är av "okända samhörighet", som betyder deras förhållande till de livsformer som kom efter är mycket svårt att avgöra. Mycket av de Ediacaran faunan verkar ha dött ut helt istället för att utvecklas till olika arter. Vid tiden för den kambriska explosionen 20-30 miljoner år efter glansdagar de Ediacaran faunan, de flesta av de tidigare blomstrande bostadsområden var redan borta. Den adaptiva strålning av den kambriska ledde till alla de stora kroppsplaner och evolutionära nischer som kvarstår än i dag. På grund av deras plötsliga uppsägning, är de Ediacaran fauna som ibland kallas "ett misslyckat experiment i flercelliga livet."