Hur skriver jag ett kreditkort tvist brev?

April 12

Ibland är det nödvändigt för en konsument att skriva ett kreditkort tvist brev till ett kreditkort emittenten i fråga om en konflikt som inte kan lösas. En konsument bör endast använda detta, men efter att först tala med emittenten. Om den här metoden doesnâ € t få en lösning på avvikelsen, till exempel en dubblett eller obehörig laddning, då konsumenten måste skriva ett brev inom 60 dagar från den dag den felaktiga kontoutdrag.

Att skriva ett kreditkort tvist brev, måste en konsument ha en kopia av alla försäljningskvitton som rör den felaktiga faktureringsinformation. Detta är särskilt viktigt när det handlar om intäkter från bensinstationer och restauranger, såsom i fall då en servitör har feltolkat ett tips. Annan information som en konsument behöver för att lämna in ett kreditkort tvist brev innehålla datum för den felaktiga transaktionen, namnet på den köpman som bearbetat transaktionen, den handlarens € s adress och den omtvistade avgiften värdet.

Skriva själva kreditkort tvist brev innebär att förklara varför den tillhörande avgiften är felaktig och vilka åtgärder som har vidtagits hittills för att lösa problemet. Det rekommenderas att konsumenten handwrite brevet är äkta. Dessutom bör konsumenten försöka skriva i en aktiv tonen, använda starka ord som felaktiga och okontrollerbar. Både tar dig tid att handwrite brevet, samt att använda exakt och starka ord, kan göra kreditkortsföretag ta tvisten större allvar.

Dessutom krävs det datum och en personlig signatur. En konsument bör också kontrollera med kreditkort emittenten att säkerställa att ingen information som krävs lämnades ut, eftersom vissa företag kan ha ytterligare saker som behövs. Om det finns flera tvister, då de var och kräver sin egen separata brev.

Efter beredning ett kreditkort tvist brev, bör en konsument vänta minst två veckor innan du går vidare, till exempel ringa kreditkortsföretag. Det tar vanligtvis ett kreditkort emittenten 30 dagar för att besvara, men enligt federal lag, måste bolaget lösa frågan inom två fakturering cykler, eller 90 dagar på mest.

Ett kreditkortsföretag kommer vanligtvis lösa ett kreditkort tvist genom kreditering consumerâ € s konto. I fallet avvisar företaget consumerâ € s brev, kan konsumenten måste lämna ett kreditkort tvist rättegång. Detta alternativ bör endast tas om den felaktiga värdet är över $ 250 $ (USD), annars förknippas rättegångskostnader sannolikt kommer att vara mycket större än den felaktiga värdet.

  • Kreditkorts logotyper.
  • Ett kreditkort.
  • Kreditkort som dras genom en terminal.