Vilka är de behandlingar för livmoderhalscancer Blödning?

October 21

Cervikal blödningar kan orsakas av ett antal saker, några som är relativt godartad, medan andra kan vara ganska allvarliga. Om en kvinna upplevelser blödning från hennes vagina vid andra än under menstruationen tider, bör hon söka läkarhjälp omedelbart. När sjukvårdspersonal avgör källan och orsaken till blödningen, kan behandlingen påbörjas. Orsaker kan omfatta tillväxten av polyper eller onormala celler, missfall, eller en könssjukdom. Behandlingar omfatta avlägsnande av onormala celler och utväxter, antibiotikabehandling för infektioner, eller till och med kirurgiska alternativ.

Om en kvinna är gravid och börjar uppleva livmoderhalscancer blödningar, ska hon kontakta sin sjukvårdspersonal på en gång. Medan vissa kvinnor upplever livmoderhalscancer blödningar under sina graviditeter och gå på för att leverera friska barn, kan blödningar också indikera ett missfall. I vissa fall kommer en kvinna inte kräver någon typ av medicinsk behandling efter ett missfall, men i vissa situationer kan en utövare kan behöva utföra en dilation och skrapning för avlägsnande av eventuellt kvar vävnad efter ett missfall. Kvinnor kan också uppleva mellanblödningar på grund av deras användning av hormonella preventivmedel eller andra oregelbunden menstruation och kan likaså behöva genomgå Skrapning förfarande.

I vissa fall kan en kvinna utvecklar livmoderhalscancer polyper eller fibrösa tumörer, som vanligtvis godartade, men kan vara orsaken till livmoderhalscancer blödning. Medan polyper är oftast ingen anledning till oro, kan de tas bort genom ett öppenvården förfarandet vid behov. Å andra sidan, kan livmoderhalscancer blödningar vara resultatet av cancer eller precancerösa villkor, så kvinnor bör inte göra några antaganden om orsaken till blödningen, men bör kontakta läkare. Regelbundna cellprov kan varna en kvinna och hennes läkare att några onormala celler som kan tyda på cancer. Vid misstanke om cancer, kan en biopsi.

Vissa sexuellt överförbara sjukdomar leder till vaginal blödning, men blödningen faktiskt inte kan härröra från livmoderhalsen. Om en kvinna är sexuellt aktiva, bör hon be henne sjukvårds att utföra filmvisningar för sexuellt överförbara sjukdomar, såsom klamydia och gonorré. Båda tillstånden kan behandlas med lämpliga antibiotika.

Andra orsaker till livmoderhalscancer blödningar kan vara stress, före klimakteriet, eller till och med sköldkörtelproblem. Om en gynekolog eller barnmorska kan utesluta några av de vanligaste orsakerna till blödning, kan en kvinna vill genomgå en grundlig läkarundersökning för att avgöra om det finns andra frågor som kan bidra till detta tillstånd. Stress är ofta hanteras med stödjande rådgivning, medan sköldkörteln och andra hormonella problem kan behandlas med en endokrinolog.

  • Polyper i livmoderhalsen kan orsaka livmoderhalscancer blödningar.
  • Vissa sexuellt överförbara sjukdomar leder till vaginal blödning.
  • Blödning mellan perioderna kan vara ett tecken på livmoderhalscancer blödning.
  • En gynekolog kan hjälpa till att bedöma vad som orsakar sin patient att uppleva hals blödningar.
  • En kvinna kan utveckla Myom, som vanligtvis är godartade, men kan vara orsaken till livmoderhalscancer blödning.
  • Cervikal blödning kan vara ett resultat av cancer eller en precancerös tillstånd.
  • En kvinna som upplever blödning under andra än menstruationen tider bör söka läkarvård.
  • Stress eller sköldkörtelproblem kan orsaka livmoderhalscancer blödningar.