Vad är en stor Horned Owl?

October 21

En berguv är en typ av uggla hemma i Nord- och Sydamerika. Den har fått sitt namn från de knippen av fjädrar som sticker upp på vardera sidan av huvudet, som ser ut som horn men faktiskt inte. Dessa ugglor är vanligtvis stora i storlek, når upp till 25 inches (cirka 63,5 cm) i längd med wingspans så bred som 60 inches (cirka 152 cm). Vissa stora behornade ugglor kan väga så mycket som 5,5 pounds (ca 2,5 kg). Honorna är ofta något större än hanarna.

Till skillnad från andra typer av ugglor som ibland ses under dagtid, stora behornade ugglor är nästan strängt nattdjur. Det är inte ovanligt att höra en berguv hooting precis som solen börjar komma upp på morgonen, men det är oftast den sista ljudet kommer att göra fram till skymningen. De tillbringar sina nätter jakt byten som kan omfatta små gnagare, kaniner och småfåglar. Den typiska berguv kan också festa på ormar, grodor, och nästan alla typer av fisk. Dessa ugglor är kapabla att fånga byten större än de själva, och ibland dödar katter och hundar.

Stora horned ugglor kan hittas nästan var som helst, inklusive skog och öppen gräsmark. De brukar inte bygga bon - de bryr typiskt för sin unga använder bon av andra fåglar. Stora horned ugglor brukar häcka under januari och februari och hålla samma mate under hela deras liv. Merparten av tiden, lägger de mellan två och fem ägg. De manliga berguv delar ansvaret för att sitta på äggen med den kvinnliga.

Det tar ungefär 30 dagar innan äggen kläcks. De unga ugglor är typiskt inte kan flyga tills de är ca 10 veckor gammal. När hösten kommer, de unga stora behornade ugglor är oftast redo att lämna boet för gott. Föräldrarna till de unga ugglor kan även del sätt vid denna tid på grund av den ensliga natur arten, men de vanligtvis återförena igen när häckningssäsongen avkastning. Migrations normalt inte inträffa när som helst under året om de inte behöver hitta mat i andra områden.

Den genomsnittliga berguv kan leva i upp till 38 år i fångenskap. Ugglor som lever i det vilda brukar inte göra det tidigare 13 år. Stora horned ugglor är sårbara för attacker från människor och andra stora fåglar. Deras största hoten i djurriket, dock är typiskt andra stora horned ugglor.

  • Stora horned ugglor kan lindas eller döda katter eller små hundar.