Vad Är Honey Body Butter?

October 20

Honung kroppssmör är en kosmetisk produkt utformad för att återfukta och skydda huden. I de flesta fall är termen "kroppssmör" bara ett finare sätt att säga "hudkräm" eller "rik lotion." Artiklar i denna kategori inkluderar täta oljor och mjukgörare som penetrerar hudens utsida, lämnar den känslan smidig och ser utvilad längre än de flesta vanliga lotion. Kropps smör med honung är ofta bland de mest fuktgivande, som honung bär oftast stora hud reparativ egenskaper.

Raw honung är en fuktighetsbevarande, vilket innebär att dess kemiska sammansättning hjälper det att behåller fukten. Den passerar oftast dessa förmåner på hud och andra ytor som det kommer i kontakt med. Honung har länge varit uppskattad som en kosmetisk beståndsdel av detta skäl och har använts i skönhetsprodukter som ansiktsmasker, hårbehandlingar, och huden gnuggar i århundraden. Vanligtvis innehåller honung kroppssmör endast små mängder honung, men de mjukgörande egenskaper har vanligtvis över även med minimal exponering.

Den primära skillnaden mellan kroppssmör och regelbunden bodylotion är fuktinnehåll. De flesta vanliga lotion innehåller mycket vatten, vilket hjälper det smidigt på huden och absorberar snabbt. Vatten fukt inte ofta varar dock. En honung kroppssmör brukar ta längre tid att dra i, men honungen hjälper huden tag på fukt från insidan.

Många olika tillverkare gör honung kroppssmör, och det finns mycket få standarder som styr exakt vad en produkt märkt "honung body butter" måste innehålla. Det är vanligtvis förstås att honung är en huvudingrediens, men detta är inte alltid fallet. Lyxmärken ibland avslöja hur mycket honung är i kroppen smörkräm, men det är oftast ovanligt, även vid de bästa nivåerna.

Delvis är denna tystnad eftersom inte mycket honung används, och tillverkarna vill inte avskräcka köpare. Honung är en klibbig, klibbig substans som endast kan tillämpas i små mängder om den inte är avsedd att tvättas bort. Schampo och ansikts gnuggar kan ofta bära höga koncentrationer av rå honung utan incidenter, eftersom de är tänkta att vara, men tillfällig. I ett body butter, skulle för mycket honung skapar en oljig glans på huden som många skulle anse önskvärt.

Merparten av tiden, honung bidrar till de fuktgivande funktionerna i en body butter, men inte själv ensam ansvarig för dem. Honung kroppssmörprodukter som luktar starkt av honung ofta gör det på grund av doft förbättringar. Extrakt som innehåller inga fuktande kapacitet tillsätts ofta i att öka en produkts överklagande. Honung är ofta blandas med andra dofter och extrakt också, särskilt mandel, apelsin och shea.

  • Honung kroppssmör.
  • Honung.