Vad är en ATV?

October 21

En ATV, eller all-terrain fordon, är en motoriserad terräng fordon med styre och en plats som en motorcykel, men med fyra däck som är optimerade för kontroll och säkerhet vid navigering grusvägar. Termen mer allmänt för att beskriva ett antal små, öppna, motoriserade barnvagnar och trehjulingar utformade för off road bruk.

På en all-terrain fordon, sitter ryttaren upprätt och driver dessa fordon som motorcyklar, men de extra hjulen ger föraren mer stabilitet vid lägre hastigheter. ATV används till allt från racing och fritidsridning till jakt, jordbruk, dragande, snöplogning och även klippa gräset. På grund av sin ringa storlek och väldiga kraft, kan de användas för ett obegränsat antal arbetsuppgifter.

ATV har sitt ursprung i 1970-talet och utformades med tre hjul och en mycket låg motoreffekt. De användes främst för resor fritids och hade begränsad användning runt gårdar och jaktstugor. Eftersom tekniken utvecklas och motorerna blev mäktigare, utformningen av trehjuling ledde slutligen till sin död. De var instabil och svår att kontrollera på ojämn mark, vid högre hastigheter, eller i någon viktöverföring situation. På grund av säkerhetsfrågor, tillverkar producerat fyrhjuliga modeller i slutet av 1980 och slutade produktionen av de tre motorcyklister alla tillsammans med 1987.

Med tillkomsten av fyra hjul design, som är branschstandard för nästan alla aktuella ATV produktion, tillverkar öppnat ett nytt kapitel i en värld av ATV. De fyra hjul designen tillåts för mycket större hastighet, mer kraftfulla motorer, och i slutändan var grunden för avancerad upphängning design. Genom 1987, var alla tre stora tillverkare som producerar högpresterande fyrhjulingar, som tävlat runt om i landet på lokal motocross spår att visa upp de stora framsteg inom teknik.

I de moderna ATV marknads konsumenterna har ett obegränsat utbud av maskiner. ATV kan köpas i nästan vilken färg, oavsett storlek, två eller fyrhjulsdrift, enstaka eller flera passagerare, och i nästan varje pris från $ 2000 $ (USD) till $ 10.000 USD, några ännu högre. De stora ATV tillverkare är: Honda, Yamaha, Suzuki, Kawasaki, Can-Am, Polaris och Artic Cat. Alla dessa tillverkare erbjuder en mängd olika maskiner från race redo fyrhjulingar till alla ut arbetshästar, som kan köpas med allt från en gräsklippare bilaga till en snöplog. Möjligheterna i den nya ATV marknaden begränsas endast av hur mycket pengar en viss kund har att spendera.

  • ATV används ofta för racing på grusvägar.
  • ATV är terrängfordon som används som fritidsfordon, racers, eller transport över ojämn terräng.