Vilka är de vanligaste Aikido tekniker?

July 10

Aikido är en marskalk konst som först utvecklades i Japan. I denna konst, tori, eller försvarare, utför aikido tekniker mot en uke, eller angripare. De flesta studenter som vill lära sig aikido tekniker kommer att träna i en dojo. Dojo är det japanska term som hänvisar till en miljö där eleverna lär sig en kampsport. De vanligaste börjar aikidotekniker utförs medan tori och uki står.

Det finns färre än 20 olika grund aikido tekniker. Det finns dock ett antal variationer mellan dessa olika attacker. Till exempel kan många tekniker praktiseras ur olika vinklar och i olika positioner. Ett antal tekniker praktiseras medan båda parter är antingen stående eller sittande.

De stående aikido tekniker kallas tachiwaza. Den mest grundläggande av dessa tekniker är ikkyo. Detta sätter attack är ofta gånger den första tekniken att elever i denna kampsport lära. Det sägs vara bra mot nästan alla angrepp och sägs också ha en del i att bestämma den föredragna stil av aikido som en praxis. En annan grundläggande nålning attack som lärs tidigt i en aikido utbildning är nikyo, som också kan användas mot nästan alla attacker och som kräver att tori att låsa motståndarens handled.

Sankyo är en annan teknik som kräver att tori att låsa handled uke. Den tori måste då måste orsaka spänningar att röra sig uppåt genom armen av hans eller hennes motståndare. Denna teknik kan utföras medan båda parter är antingen stående eller sittande.

En annan vanlig aikidoteknik Shomen uchi. Detta är en teknik i vilken den tori träffar uke i pannan. Yokomen uchi, å andra sidan, kräver den tori att träffa uke på sidan av halsen.

Många experter rekommenderar att öva dessa tekniker med låga effektnivåer. Detta gör att eleven av aikido till perfekta viktiga rörelser utan att anstränga sin kropp. Genom att tillämpa låga effektnivåer, kan studenten aikidons också delta i utbildningen kampsporter utan rädsla för skador.

När en elev har förbättrat genomförande av de gemensamma aikido tekniker, kan det vara lämpligt för honom eller henne att öka effektnivåer. Detta gör att eleven att förbättra sin hållning och förbättra jämnhet av rörelser. Många experter tror också att den ökade rädslan för skada inspirerar eleverna att utföra attacker med precision.

Många vanliga aikido lektioner kommer att omfatta vapenträning. I dessa lektioner, eleverna lär sig att försvara sig mot aikido vapen, såsom stavar, svärd och knivar. Vissa lektioner inkluderar även undervisning i hur man avväpna en motståndare av ett skjutvapen.

  • Aikido tekniker kan utövas från en mängd olika vinklar och positioner.
  • I vissa aikido klasser, eleverna lär sig att försvara sig mot aikido vapen, såsom stavar, svärd och knivar.