Vad betyder ett servicerådgivare gör?

July 18

I många bilhandlare, en servicerådgivare eller tjänstekonsult, är den person som är mest ansvarig för rådgivning till kunder som tjänst eller underhåll, kan behöva utföras på ett fordon. Tjänsten rådgivare anses ofta vara förbindelselänken mellan en kund och teknikern; och en servicerådgivare är ofta customerâ € s första och primära kontakt med en dealershipâ € s serviceavdelning. Tjänste rådgivare är oerhört viktigt att en bilfirma eftersom många återförsäljarna gör en majoritet av sin inkomst genom sina serviceavdelningar, i motsats till den faktiska försäljningen av själva fordonen.

För många tjänste rådgivare, kommer den första interaktionen med en klient vara på telefonen eller via en e-förfrågan. Under den första kontakten med en kund, är det viktigt för rådgivare att korrekt avgöra vilken typ av problem kunden har med bilen. När all information är samlad, kommer rådgivare generellt boka en tid med kunden. I vissa märkesverkstäder, är tjänsten rådgivare uppmuntras också att föreslå ytterligare förebyggande underhåll till en kund. Till exempel, för en kund som är att föra in ett fordon har bromsarna servad kan förses med en rekommendation om att få oljan bytt också, genom rådgivaren.

Kunder som anländer efter sina möten ofta möts av en servicerådgivare. På den tiden rådgivaren normalt bekräfta skälet till besöket och kan göra en visuell eller väg besiktning av fordonet. Rådgivaren kommer sedan att ge en skriftlig uppskattning av det arbete som kan krävas för att kunden, tillsammans med uppskattade delar och arbetskostnader. Vid behov kan tjänsten rådgivare också göra researrangemang för sina kunder, särskilt om den tjänst som krävs kommer att ta en längre tid att slutföra.

Rådgivaren är då ansvarig för att ge mekanikern eller teknikern med en beskrivning av problemet. Av naturliga skäl är det mycket viktigt att en tjänst rådgivare kan exakt meddela mekaniker vad som kan vara fel med bilen. Om kunden behöver kontaktas medan bilen det arbetas på, till exempel om ett fordon behöver ytterligare service eller reparation som inte presenteras på den ursprungliga uppskattningen, är tjänsten rådgivare ofta den som är ansvarig för att göra detta.

När reparationen eller tjänsten har slutförts, är det i allmänhet åligger servicerådgivare att meddela kunden. När klienten plockar upp sitt fordon, kommer rådgivare förklara detaljerna i det arbete som utfördes, gå över avgifterna och svara på eventuella frågor som en kund kan ha. I många återförsäljarna är det också ansvaret för en servicerådgivare för att följa upp med en klient efter tjänsten utförts, för att säkerställa ÖVRIGT € s belåtenhet.

  • En servicerådgivare ofta först interagerar med en klient via telefon eller via e-post.
  • En servicerådgivare ansvarar för en mekaniker med en beskrivning av ett fordons problem.
  • Tjänste rådgivare är oerhört viktigt att bilhandlare för att de är ansvariga för rådgivning till kunder på korrekt underhåll av fordon.
  • Tjänste rådgivare blir ofta bekanta med vanliga diagnoskoder och kan förklara dem på ett sätt kunderna kan förstå.
  • Tjänste rådgivare inspektera typiskt fordon för rekommenderade reparationer och uppskattningar för arbete.