Vad är en Tom Collins?

May 8

En Tom Collins är en blandad alkoholhaltig dryck eller cocktail. Liksom många av de äldre cocktails, den har många olika berättelser om hur den uppfanns och vem uppfann det. Två huvud berättelser rörande ursprung plats dagen för drycken skapelse någonstans mellan 1870-talet 1890-talet.

En ursprungshistoria tyder på att en bartender, som arbetar i kläddistriktet i New York City uppfann drink när han var i 20-årsåldern för Whitehouse Bar. Mannens namn var Tom Collins, och han ville ha en cocktail som skulle törstsläckande, men inte särskilt tungt i alkohol. En annan historia säger att Tom Collins var en irländsk invandrare som bartended i New Jersey. Liksom de andra "Tom" han ville ha en drink som skulle släcka törsten. Hursomhelst, är namnet Tom Collins ganska vanligt, och drycken kunde ha varit samtidigt "uppfanns" av flera personer.

Namnet kan också hänvisa till en typ av gin kallas "Old Tom Gin." Det var söt snarare än torr. Detta skulle ha lagt till den relativt söt smak av cocktail.

De tidigaste recept för Tom Collins inkluderar följande:

Drycken blandas samman, toppad med soda vatten, och serveras i ett högt glas, oftast med ett par kuber av is. Garnering kan innefatta apelsinskivor, körsbär, eller ananas. Tillkomsten av en Collins blandare innebär ofta människor genväg juice lime och citroner och i stället helt enkelt kombinera gin och Collins blandare tillsammans. Men de som tycker drycken tenderar att föredra den mer naturligt framställda och ursprungliga form.

Från den ursprungliga drycken kommer en extraordinär antal Tom Collins varianter. De flesta av dessa enbart skifta basen alkohol, så att du får saker som vodka collins, och gin collins. Andra drycker får mer färgglad med namn. En Jose Collins, till exempel görs med tequila och en Pedro Collins med rom. En Michael Collins använder irländsk whiskey och är en dryck gjord som en hyllning till den irländska revolutionära ledare och chef för underrättelsetjänsten för den irländska republikanska armén, som dödades 1922 under det irländska inbördeskriget. Det finns också Joan Collins och Phil Collins drycker också, vilket refererar till skådespelerskan och rockstjärna respektive.

  • En variant av Tom Collins, känd som en Michael Collins, använder irländsk whiskey.
  • Ananas kan användas som garnering för en Tom Collins.
  • En Jigger används för att mäta alkohol för att göra en Tom Collins.
  • Apelsinskivor används som garnering för en Tom Collins.
  • En Jose Collins, som är en variant av Tom Collins, görs med hjälp av tequila.