Hur kan jag hantera en Peanut Allergy i skolan?

May 10

En jordnötsallergi är en allvarlig typ av livsmedel känslighet som potentiellt kan vara dödlig om du utsätts för nötterna. Det är lättare att hantera peanutallergies hemma än i skolan eftersom ditt hushåll har kontroll över de livsmedel som äts. När i skolan, är det viktigt att du kontrollerar alla tillgängliga etiketter ingrediens i cafeterian och för att undvika eventuella tvivelaktiga livsmedel. Det är också bra att låta cafeterian personal och din lärare vet om din allergi så att de kan bidra till att förhindra uppkomsten av en reaktion. Var beredd på att själv injicera adrenalin skott eller ge dem till din schoolâ € s sjuksköterska i händelse av en allvarlig reaktion på en jordnötsallergi i skolan.

Det bästa sättet att förhindra peanutallergies är att undvika nötterna helt. Vissa livsmedel innehåller spår av jordnötter, inklusive bakverk, godis och glass. Andra typer av förädlade livsmedel och såser kan innehålla spår av jordnötter också, så det är bäst att undvika dessa om du inte vet med säkerhet att rätterna är verkligen jordnötsfria. Läs ingrediens etiketter för att se om ett visst livsmedel innehåller jordnötter och undvika de som är beredda på samma utrustning som användes för jordnöt innehåller versioner.

En jordnötsallergi i skolan bör göras medvetna till lämpliga lärare i skolan. Din lärare kan hjälpa dig att undvika en reaktion genom att titta ut för delade jordnöt-innehållande livsmedel. Den schoolâ € s kockar bör anmälas så att de inte kommer att ge dig några livsmedel som har spår av jordnötter. Också meddela skolsköterska och överväga att ge honom eller henne adrenalin skott att ha till hands i händelse av en nödsituation.

Förebyggande åtgärder ibland inte misslyckas, och du kan av misstag svälja spår av jordnötter i skolan. En mild reaktion, såsom en mindre hudutslag, kan behandlas med en topisk antihistamin kräm. En jordnötsallergi i skolan gör utgör risken för anafylaxi, en typ av allvarlig allergisk reaktion som kan vara dödlig om den inte behandlas. Kroppen chock i samband med anafylaxi kan minimeras genom att injicera korrekt dosering av en adrenalin skott ordinerats av din läkare, så det är viktigt att dessa finns till hands hela tiden medan du är i skolan. Du kommer fortfarande att behöva tas till sjukhuset efter att ha fått en adrenalin skott.

Immunterapi kan också vara en lösning om du har upprepade reaktioner på en jordnötsallergi i skolan. Även kallad allergyskott, denna typ av behandling använder doser av jordnötsextrakt som injiceras i huden. Syftet är att bygga ditt immunförsvar mot jordnötter övertid. Om din läkare rekommenderar immunterapi för ditt peanutallergies, är det fortfarande viktigt att undvika jordnötter i skolan; allergyskott kan ta minst sex månader eller längre ska börja gälla.

  • Att undvika jordnötter helt är det bästa sättet att hantera en jordnötsallergi i skolan.
  • En allergi mot jordnötter kan vara livshotande, så undvik jordnötter och deras olja när matlagning för eller i närheten av någon med jordnöts känslighet.
  • Låta cafeteria personal känt om en jordnötsallergi kan hjälpa någon att undvika dem i livsmedel.
  • Personer med födoämnesallergier bör läsa etiketterna noga för att se till att det inte finns några dolda allergener i produkten.