Vad är en osynlig Seam?

April 16

Används i både sömnad och stickning, är en osynlig söm en som tenderar att vara mindre skrymmande och för det mesta inte är uppenbart för ögat. I både sömnad och stickning, är den linje på vilken sömmen är sydd kallad sömlinjen eller sömlinjen. Vare sig i sömnad eller stickning, är den osynliga sömmen platt, och det finns inga klumpar eller uppenbara utbuktningar längs raden av stygn. En osynlig söm inte en dekorativ söm.

I sy, är det osynliga sömmen betraktas som en grundläggande söm som många andra typer söm bygger eller bygger på. Denna typ av söm används med en stor mängd av textiltyper. När man skapar en klädplagg, kommer denna söm skall användas när plagget skall fodras. Detta möjliggör en mer bekväm passform, eftersom sömmen kommer att skapa mindre bulk och kommer ligga platt mot kroppen på den person som bär den.

När du syr, med hjälp av en fin, böjd nål kommer stöd i att hjälpa uppnå högsta kvalitet osynliga sömmen. Ofta flatlock- används för att skapa den här typen av sömmen när du syr i material som har tupplur eller päls. Sömmen kommer också att arbeta med traditionellt vävt luddfri tyg. När sömmen är klar, dra åt tråden och sömmen borde nästan försvinna. Om sy uppstoppade djur eller quiltade mönstrade leksaker, är handen quilting tråd används ofta för att hålla en söm stadigt på plats.

När stickning, ger osynliga sömmen den vilseledande utseende som de stickade maskorna är kontinuerliga. Den viktigaste faktorn för att uppnå denna typ av söm inom stickning är att hålla konsekvent ens spänningar längs sömmen som stygn görs. Om spänningen är ojämn, kommer sömmen visas inte längre osynliga men istället kommer att höjas och rynkiga.

I stickning, är det osynliga sömmen anses av många vara den mest professionella sammanfogningsmetod. Det är dock inte ett dekorativt förfarande för att sammanfoga två stycken. När osynliga falsning, är madrassen stygn vanligaste. För att uppnå en madrass stygn, vilket kommer att visa sig vara en osynlig söm, är nyckeln till att hålla sömmen elastiska hela. En annan viktig detalj i denna typ av söm är att fånga horisontella trådar på varje sida. Sömmen kan varken lämnas att vara för lös, kan inte heller dras för hårt spänd. Annars kommer sömmen att vara synlig, vilket motverkar hela syftet med den osynliga sömmen.

  • En osynlig söm ger intryck av en kontinuerlig söm men två separata delar är inblandade.