Vad är corpus cavernosum?

May 5

Corpus cavernosum hänvisar till en av de två kolumnerna av erektil vävnad belägna i både manliga och kvinnliga könsorganen. Tillsammans är dessa kolumner kallas corpora cavernosa. För att skilja mellan kvinnliga och manliga corporacavernosaen termen ofta som corpus cavernosum penis för män och corpus cavernosum clitoridis för honor. Dessa två regioner sträcker sig över hela längden av penisen hos män, och klitoris hos kvinnor, och är sammansatta av svampliknande material. Deras funktion är att hysa blodet under erektion.

Under manlig erektion, fyller corporacavernosaen med blod hjälpa penis blir hård. Corpus spongiosum - en annan del av penis - förblir mjuk. En mnemonic anordning för att komma ihåg vilka "corpus" gör vad är mjuk svampig för corpus spongiosum och hårda grotta för corpus cavernosum. Corpus spongiosum förblir mjuk eftersom dess uppgift är att skydda urinröret från att klämmas stängd av den expanderande corpus cavernosum. Om urinröret skulle bli stängd, skulle sperma inte en väg ut under utlösning.

Liksom penis, klitoris innehåller också corporacavernosaen. En svampig område av klitoris regionen, de är ansvariga för klitoris erektion när de blir överfyllda med blod.

Problem kring corporacavernosaen kan resultera i erektil dysfunktion (ED). ED är ett problem som drabbar både män och kvinnor genom att förhindra erektion. Om nerver som omger corporacavernosaen är skadade, kan könsorganet inte kunna hålla en erektion, resultera i impotens.

Män som drabbats av erektil dysfunktion (ED) är ibland regisserad av sin läkare och / eller urolog för att utöva dessa speciella muskler. Genom träning, är målet fortsatt framgångsrik erektion utan hjälp av mer invasiva tekniker, såsom kirurgi. Om motion inte lyckas, får mediciner eller kirurgi prövas.

  • Hos män är corpus cavernosum typiskt kallas corpus cavernosum penis.
  • Corpus spongiosum skyddar urinröret från att klämmas stängd av den expanderande corpus cavernosum under en erektion.
  • Om nerver som omger corporacavernosaen är skadade, kan en man ha problem med att få och behålla en erektion.