Hur gör jag Sänk ett höga skuldkvoten?

April 17

Skuldkvoten är ett mått på hur mycket pengar en person eller företag spenderar varje månad eller år för att återbetala skulder jämfört med inkomsten. En hög skuldkvot kan sätta ett företag eller en individ i riskzonen för en allvarlig finansiell kris, inklusive konkurs eller egendom avskärmning. De två grundläggande sätt att lägre skuldkvot proportioner är att öka intäkter eller minska kostnader, men det finns flera bra sätt att hjälpa lägre skuldkvot under en tidsperiod.

Ett av de första stegen i att sänka skuldkvoten är att utföra en riskbedömning. Till exempel kan en person har en hög skuldkvot för att han eller hon aktivt sänka skulden genom aggressiva, höga betalningar på skulden. Detta är vanligtvis en säker strategi och kan hjälpa till att eliminera skuldkällor snabbt, även om förhållandet tekniskt kan tyckas vara hög. Om en person har en hög skuldkvot och är endast betalar minsta betalningar dock risk för finansiell kris kan ökas kraftigt.

Ibland kommer folk att kunna konsolidera skulder till lägre ränta lån med längre återbetalningstid. Inte bara kan denna strategi bidra till att minska den extra kostnaden som väckts av höga räntor, kan det skära minsta betalningar, vilket gör vissa människor att göra amortera skulden snabbare. Konsolidering är ofta tillgängliga för personer med flera kreditkort, men billån, bostadslån, och privata lån kan ibland också kvalificera sig för denna typ av skuldförvaltning.

En hög skuldkvot är ofta ett tecken på att kostnaderna måste sänkas. Om en person betalar mer än hälften av sin inkomst i skulder, kan det vara klokt att göra en budgetanalys och bestämma var nedskärningar kan göras. Enkla förändringar, såsom att ge upp kabeln, minskar restaurang resor, och med hjälp av kollektivtrafik, kan hjälpa till att rädda medel att sätta in mot skulden. Med tiden kan ge upp en $ 4 $ (USD) mocka vana göra en betydande inverkan på skuldnivåerna. I mer allvarliga ekonomiska situation, stora förändringar, såsom hyra en billigare lägenhet eller ge upp en hyrd bil, kan vara nödvändigt.

Om möjligt, hitta en ny inkomstkälla är ett annat sätt att bidra till att minska en hög skuldkvot. Detta kan kräva en förändring av karriären om lönerna ligger under marknadsnivån, eller ta på en extra deltidsjobb för att lägga till extra medel. Vissa människor kan minska sina höga skuldkvoter genom att hitta ovanliga inkomstkällor, såsom att bygga webbplatser som genererar intäkter genom reklam, eller ens genom att hålla en loppmarknad. Ge intäkter en tillfällig boost genom extra arbete kan göra mycket för att minska skuldkvoten, så länge som de extra inkomster går mot betala ner skulder.

  • En hög skuldkvot kan sätta en individ i riskzonen för en allvarlig finansiell kris, inklusive fastighets avskärmning.