Skärpning en Loose Chair

April 21

Har du någonsin märkt hur lätt det är för trä stolar att lossna med tiden? Av någon anledning dessa typer av stolar blir ostadig, knarrig, och allmänt odugliga över tiden. Med detta sagt, skärpning en lös stol är inte särskilt svårt, och ofta är en uppgift som kan kompletteras med bara några minuters arbete. Bara använda dessa enkla metoder, och du kommer att ha en perfekt fungerande stol igen i nästan ingen tid alls.

  • Fogar. Ganska ofta det enklaste sättet att dra en lös stol gemensamt är att helt enkelt använda lite lim. För att göra detta, helt enkelt ta bort skarven lite och applicera lite lim till det gemensamma. När du har gjort det, enkelt uttryckt leden tillsammans igen, och sedan använda ett bälte som har noggrant åt för att hålla den på plats när limmet torkar. Ett annat steg som du kan göra för att hjälpa till med detta är att faktiskt använda en skruv, eller vinkel stag av något slag, som kommer att placeras i en undanskymd plats för att hjälpa till att hålla leden tillsammans. När både lim och skruv används, kommer du att ha en otroligt tight grepp om lederna.
  • Ben, spindlar, och stegpinnar. En annan del som ofta lossnar på stolar är de dekorativa spindlar, ben och stegpinnar som du kan se på de flesta stilar av stolar. När dessa typer av objekt lossas, är den enklaste metoden för åtdragning dem att tillämpa en liten skruv som lätt kan döljas. Helt enkelt köra skruven från undersidan, eller annan plats som är utom synhåll, genom stolen och in i dekoration. Var noga med att du använder smalast möjliga skruven för det här jobbet, eller så kan du riskera att splittra träet. Dessutom, om du kör skruven i och sedan ta bort det kan du placera en droppe eller två av trälim i, och använda det för att stärka banden mellan de trädelar.
  • Strukturella delar. Strukturella delar kan ofta repareras på ungefär samma sätt som beskrivits ovan. Men eftersom du normalt kommer att behöva köra skruven från utsidan. Att gömde detta, måste du först skruva fast enligt ovan, men med huvudet nedsänkt i träet lite. Hitta en trä plugg som kommer att matcha färgen på träet stolen, eller någon färg som du kan använda på stolen som helhet som du kommer att gilla. Applicera skära en liten bit av pluggen av så att den passar rent i hålet kvar. Stryk lite trälim över sidorna av pluggen pluggen som kommer att gå in i hålet, och sedan placera in kontakten i hålet. Linda träpinne med lite vax papper (limmet inte fastnar på papperet detta sätt) och sedan vira papperet tätt med lite snöre för att hålla den på plats. Låt limmet torka helt innan du tar bort vax papper.

Dessa metoder är utformade för att fungera på de vanligaste lossade delar av en trästol. Med detta sagt, en del av dem kommer också att arbeta med delar som har brutits, så länge avbrottet inte är alltför svår. Om brott eller skador är för svår kan du behöva ta mer drastiska åtgärder, som att ta posten till en professionell för mer djupgående reparationer.