Vad var första världskriget?

April 21

Gnistan som kvitta de tusen bränder, som blev den flammande inferno av första världskriget (WWI), även känd som The Great War, började officiellt med juni 1914 mordet på ärkehertig Franz Ferdinand, arvtagare till den österrikisk-ungerska tronen begåtts av en serbisk nationalist, Gavrilo Princip. Kämpade 1914-1918, första världskriget utbröt på grund av Europas arkaiska avtalssystemet. Dessa snärjande allianser, förde centralmakterna i tiden, det vill säga Österrike-Ungern, Tyskland och Turkiet, i direkt konflikt med de allierade, som betyder Frankrike, Storbritannien, Ryssland, USA, Japan och Italien.

Den första skärmytsling av första världskriget började när Tyskland svepte genom neutrala Belgien och invaderade Frankrike. De allierade stabiliserat de defensiva linjer i Frankrike vid Slaget vid Marne, 1914. Första världskriget kännetecknas av infanteri skyttegravslinje krig med kulsprutor och andra, vad som ansågs på den tiden vara, modernt artilleri. Denna militära stil av krigföring inte vinna mycket mark och resulterade i en fruktansvärd förlust av människoliv på båda sidor. Detta gällde särskilt vid striderna av Verdun och Somme, både kämpade 1916.

På östfronten, var den ryska armén avvisade flera gånger, oförmögen att bryta de defensiva linjer som fastställts av Tyskland och Österrike-Ungern. Rysslands stort misslyckande och enorma förluster orsakade också ett utbrett missnöje som så småningom ledde till att den ryska revolutionen 1917. världskriget var också kämpat på andra fronter, vilket inkluderade Dardanellerna kampanj mot Turkiet, Mesopotamien, Italien och Egypten, och till sjöss, där tyska och Brittiska flottor kämpade lösa slaget vid Jylland.

En vapenvila inträffade den 11: e timmen av det elfte dagen i den elfte månaden av 1918, och alla motsatta arméer började dra tillbaka sina trupper från västfronten. En krigstillstånd fortfarande kvarstod dock och första världskriget inte officiellt slut förrän undertecknandet av Versaillesfördraget på Juni 28,1919. Vissa historiker hävdar att undertecknandet av detta fördrag markerade inte bara slutet på första världskriget, men också upptakten till andra världskriget ungefär tjugo år senare.

Världskriget förändrats drastiskt de politiska, kulturella och sociala ordningen för dagen. Gamla länder försvann och nya dykt upp, som från en Häxmästarens trollspö. Internationella organisationer, såsom Nationernas förbund, etablerades. Tyskland tvingades att göra ekonomiska gottgörelse för att starta världskriget, och Frankrike skulle betala ett högt pris för det tjugotal år under mord regim en galning vid namn Adolf Hitler.

Spöken av första världskriget kvar fortfarande i vissa områden i Frankrike, särskilt i regionen Champagne, där många av gravlinjerna var belägna. Mängder av odetonerade granater och annan ammunition har förblivit, och fortsätter att plöjas av jordbrukare som refererar till dem sardonically som "järn skörden." Dessa skal orsaka tillfälliga dödsfall till denna dag. Enligt vissa beräkningar, Frankrike kommer inte tömmas helt på världskriget skal i flera hundra år.

Synd den moderna världen kan inte säga detsamma för krig.

  • USA var en allierad makt i första världskriget
  • Undertecknat den 28 juni 1919 i det kungliga palatset i Versailles, Frankrike, Versaillesfördraget avslutade första världskriget.
  • En berömd deltagare i första världskriget var Manfred Albrecht Freiherr von Richthofen, den tyska piloten kallas Red Baron.
  • Tyskland var ett av de centralmakterna under första världskriget
  • Första världskriget började huvudsak när Österrike förklarade krig mot Serbien.
  • Frankrike invaderades av Tyskland under första världskriget
  • Trench spelade en framträdande roll i strategin under första världskriget.
  • Den första skärmytsling av första världskriget började när Tyskland svepte genom neutrala Belgien och invaderade Frankrike.
  • Den tyska regeringen har beslutat att betala WWI skadestånd genom att helt enkelt skriva ut sedlar.