Vad är Neodymium Spheres?

May 16

Neodymium sfärer är magnetiska sfärer gjorda av elementet neodym. Den starkaste permanentmagnetmaterial, gör neodym neodym sfärer extremt kraftfull för sin vikt och storlek. Sfärerna har begränsad praktisk användning men de är mycket populära som leksaker och kan ge timmar av underhållning. Neodymium magneter används ofta i högtalarna, hårddiskar och hörlurar, men de är oftast inte sfäriska när de används för dessa ändamål.

Dessa sfärer är sällan bara av neodym. Neodym i sig är sprött och sfärerna skulle skadas lätt om de var rena neodym. De är oftast gjorda av en legering av järn och neodym, vilket är betydligt starkare än ren neodym. Sfärerna är också oftast belagda i nickel eller krom, vilket gör dem blankare och mer hållbara. Neodym är en sällsynt jordartsmetall, som kan göra neodymium sfärer dyra.

Neodymium sfärer används mest som nyhet objekt. De är oftast säljs som ett set med ett stort antal områden. Med en stor uppsättning av kulor, är det möjligt att göra många konstruktioner, såsom armband, halsband och kuber. De används ofta som skrivbords leksaker för kontorsanställda eftersom de ger underhållning och kan även användas för praktiska ändamål såsom pappersvikter.

Dessa sfärer är också ofta används i utbildningsmiljöer för att bidra till att visa principerna för magnetism. De kan också lätt användas för att illustrera den atomära strukturen av vissa delar, samt molekyler. Dessa sfärer kan också användas i magnetiska linjäracceleratorer (även känd som Gauss gevär), som kan vara underhållande och pedagogiskt. Magneter kan vara skadligt för datorer, så det är viktigt att hålla dem borta från datorer och tv.

Även om neodym sfärer är leksaker, är det viktigt att inse att de inte är för barn. Magnetiska sfärer är förvånansvärt farlig och kan till och med leda till döden vid svälj mer än en. Det har funnits många rapporterade fall av barn svalt magneter som sedan fäster till varandra och kan orsaka allvarliga skador på inre organ. Neodymium magneter är mycket kraftfull, så det är möjligt för huden att fastna i mellan dem, vilket kan vara mycket smärtsamt. Magnetiska sfärer bör inte användas av små barn.

  • Neodym sfärer kan staplas för att göra en magnetisk kub.