Vad är en elektrisk harpa?

May 24

Harpan, eller cembalo, är en multistringed instrument som står vertikalt på prestanda scenen. Den elektriska harpa modelleras efter sin ursprungliga akustisk modell, men det är anpassat för att förstärka ljudet. Musiker kan ansluta instrumentet till en förstärkare eller PA-system via en kvarts tum jack använda en traditionell instrumentkabel. Till skillnad från ett akustiskt instrument, har den elektriska harpa ofta inget ihåligt ljud box, vilket är anledningen harpan avger minimalt brus när den spelas unamplified, ungefär som en elgitarr.

Planer för den elektriska harpa började i slutet av 1950, men blev inte officiellt konstruerat till 1970-talet. Den första elektriska harpa som gjorde framgångsrika kommersiella försäljningen gjordes av Camac. Varje sträng hade en piezo pickup byggd vid dess bas. Idag, många elektriska harpor har axelband för att öka musiker rörlighet scenen. Tydliga, genomskinliga modellerna är också tillgängliga för en extra lätt känsla.

Det finns två huvudtyper av elektriska harpor: spak harpor och pedal harpor. Harpor Lever är den mer traditionella modellen och mestadels förstärks via mikrofon. De har vanligtvis fasta kroppar, är dyrare och är också kallas elektriska harpor. Dessa harpor blanda lättare på en resonansbotten, och ljudtekniker kan behöva göra mindre sonic tweaking. En harpa i denna mening ska inte förväxlas med ett munspel, som ibland kallas en harpa också.

För de flesta spelare är billigare och mest praktiska alternativet att gå med en pedalharpa, som är akustisk-elektriska och harpister kan spela dem via en förstärkare eller på egen hand. Dessa harpor inkluderar inbyggda förförstärkare med volym- och EQ kontroller av instrumenten. Detta tillåter användaren en stor kontroll av ljudet på scenen.

Harpister eller harpers, har även möjlighet att använda effektpedaler med sina elektriska harpor. Köra ett instrument kabel till pedallådan och en annan till förstärkaren, kan musikern förändra och diversifiera ljudet av cembalo. I likhet med elgitarr, distorsion en harpa pedal kommer djärva tonen och lägga densitet till ljudet. En kör pedal kan göra instrumentet fylligare och rikare, som om det finns flera harpsichords spelar på en gång. Baserade i folkmusik och klassisk musik, musiker använder den elektriska harpa i en mängd olika genrer - det är vanligt i latin jazz och lite rockmusik.

  • Med traditionell musik kablar, kan elektriska harpor anslutas till förstärkare och annan musikutrustning med kvartal-tums uttag.
  • Musiker kan ansluta en elektrisk harpa i en förstärkare eller PA-system via en kvarts tum jack använda en traditionell instrumentkabel.