Vilka är de olika typerna av amerikanska dokusåpor?

August 10

Många olika typer av amerikanska reality TV finns, och de kan klassificeras i en mängd olika sätt. En grundläggande klassificering skulle kunna omfatta verkliga livet scenarier, föreställningar, fysiska utmaningar och identitetsförändringsprogram, men det betyder inte förmedla mångfald som finns i dokusåpor. Mer komplicerade klassificeringar kan omfatta dejtingprogram, historiska rekreation program, makeover-program, livsförändringsprogram, kändis "dokusåpor", talang sökningar och dokumentär stil verklighet tv-program. Det stora antalet amerikanska verklighet tv-program gör dem svåra att exakt klassificera i en kortfattad lista.

De flesta amerikanska verkligheten TV-program kan enkelt klassificeras som dokumentär stil verklighet tv-program. Ett stort antal av dessa program följer vanliga amerikaner i sina yrken, men i verkligheten de mellanmänskliga relationer mellan arbetsgivare och familjemedlemmar spelar generellt en större roll än själva yrket. Tittarna får förstå yrket och vad stjärnorna i showen faktiskt gör, men fokus ligger ofta på meningsskiljaktigheter snarare än ockupationen själv. Medan de flesta av dessa dokumentär stil TV-program följer människor inom ett yrke, en del följer människor i deras icke-yrkesverksamma liv, och i dessa fall, de mellanmänskliga relationer är ännu mer framträdande.

Talent ökning stil visar är en annan populär typ av amerikansk reality TV. Dessa program erbjuder hoppfulla från hela landet möjlighet att lyckas i sin önskade yrke. Vanligtvis showerna börjar med en rikstäckande sökning från vilka de bästa artisterna väljs och sedan lägga genom elimineringar varje vecka tills vinnaren hittas. Omröstningen om en hel del av dessa program görs av tittarna, och de rikstäckande rösterna stämde upp och showen utfall beror på resultaten. Denna typ av amerikansk dokusåpa erbjuder generellt priser för vinnaren, en som i huvudsak katapulter vinnaren till en framgångsrik position på sin önskade yrke.

Många andra typer av amerikanska verkligheten TV-program existerar, och dessa kan delas upp i olika klassificeringar. En populär typ av dokusåpan dejtar visar, som syftar till att hitta en relation till en man eller kvinna genom en serie försök eller enskilda datum. Andra typer av dokusåpan inkluderar kändis "dokusåpor", som följer de verkliga livet för kändisar och accentuera någon dramatik i deras liv. Game show-stil verkligheten TV-program är en annan populär sort. Dessa har riktiga människor tävlar mot varandra i en rad olika utmaningar för att vinna ett pris erbjuds till segraren.

  • Vissa reality TV-program fokuserar på hem renoveringar och förbättringar.
  • Paranormal utredningsshower blir en populär genre av verkligheten TV.
  • Sjungande tävlingar är bland de mest tittade reality TV-program.
  • Det har funnits farhågor att verkligheten TV-program kan snedvrida ett barns uppfattning av samhället.
  • Dating program är en populär typ av reality-tv.