Vad det innebär Back Surgery för ett diskbråck?

July 27

Ett diskbråck i ryggraden inträffar när det gelliknande fluid mellan kotorna - känd som en ryggradsdisk - bristningar, och att vätska börjar att pressa mot de nerver som löper genom ryggraden. Vätskan kan också trycka mot ryggmärgen själv, vilket leder smärta samt neurologiska problem. Tillbaka kirurgi för ett diskbråck är en sista utväg och är oftast bara försökt om nerverna i ryggraden är så komprimerade att regelbundna motoriska funktioner påverkas allvarligt. En ryggoperation för ett diskbråck är känd som en discectomy, och processen innebär att ta bort hela eller delar av ryggrads skiva för att minska trycket på nerverna och ryggmärgen.

Tillbaka kirurgi för ett diskbråck är en öppen kirurgi - det vill säga, måste ett stort snitt skäras in i huden så att kirurgen kan komma åt ryggraden. Detta görs efter det att patienten har placerats under narkos. Snittet tillåter kirurgen att titta på själva ryggraden efter att försiktigt skäras bort muskler och ligament. De delar av ryggradsdisk som herniated avlägsnas sedan, och om alla andra delar av diskbråck ser ut som de skulle brista någon gång i framtiden, kan kirurgen välja att ta bort dessa fragment också. Snittet försluts sedan och korrekt bandagerad. Operationen tar vanligtvis en till två timmar, beroende på svårighetsgraden av diskbråck.

En annan typ av ryggkirurgi för ett diskbråck undviker att skära ett snitt och använder istället ett mindre hål genom vilket en kamera sätts in. Kirurgen kan se ryggraden på en bildskärm som är ansluten till kameran, och genom en annan litet snitt, är de instrument som används för att dra ut fragmenten infogas. Detta är en mycket mindre invasiv kirurgi, och återhämtningstiden är mycket kortare än en öppen kirurgi, men en öppen kirurgi är ofta bättre alternativ eftersom kirurgen har mer tillgång till ryggraden och är mindre benägna att missa eventuella bråck fragment.

Återhämtning tid efter ryggkirurgi för ett diskbråck kan ta flera veckor till månader som muskler och ligament i ryggen läka. De flesta människor som genomgår en sådan operation kommer att finna befrielse från sina tidigare symtom, men ett mindre antal får inte. En efterföljande diskbråck är också möjligt. Under återhämtningen, bör patienten undvika så mycket rörelse som möjligt i flera dagar till veckor, och ett ryggstöd kan hjälpa patienten funktionen mer smärtfritt.

  • Skiv herniations är vanligast i ländryggen.
  • Öppen operation för ett diskbråck är ofta bättre kirurgiska alternativ eftersom kirurgen har mer tillgång till ryggraden.
  • En skalpell är en liten, vass kniv som används vid operation för att göra snitt.
  • En frisk rygg och ryggrad med ett diskbråck.