Vad är en Knife-fil?

June 19

En kniv fil är en typ av kniv-formade, avsmalnande fil som används till fil V-formade kanaler eller förbindningspunkten mellan två spetsvink ytor. Kniv filer är vanligtvis handverktyg tillverkade av härdat stål med rader av förhöjda "tänder." Tänderna på kniven filen gör det möjligt att uppfylla sin funktion för arkivering trä och metall. De har en bågform och är avsmalnande från basen till punkt, men kniveggen har en enhetlig tjocklek för längden på filen.

Kniv filer allt från de med en "grov" skära av tänder, för dem med en "död" skära av tänder. En grov kniv fil kommer att ha tjugo tänder per tum, medan en död kniv fil kommer att ha hundra eller flera tänder per tum. Hela skalan av tänder, från minst antal till flest per tum, är: grov, mitt, oäkting, andra snitt, smidig och död. En grov kniv fil rakar av materialet snabbt och ungefär, medan fler tänder per tum gör kniven fil smidigare så det kommer filen långsammare och ger en jämnare slutprodukt.

Kniv filer fungerar genom att göra fina skär in i trä eller metall som arbetat med. Detta tillåter arbetaren att raka av och förfina delar av materialet som formas till konstruktionsspecifikationerna och form behövs. Kniv filer är optimala för svåråtkomliga akuta vinklade hörn och är även effektiva för slipning andra verktyg såsom mejslar och knivar.

Med tiden kan en kniv fil tänder blir igensatta med fina bitar av material, antingen metall eller trä. Bitarna av skräp kvar bland tänderna på filen kallas stift, så igensättning av filen heter pinning. Postar gör filen mycket mindre effektiv och kan repa ytan det arbetas på. En fil kort, med hårdmetallborst, avlägsnar skräp och gör filen effektivt igen för vidare användning. Gnidning krita på tänderna hos knivFilen kan också bidra till att förhindra överdriven nålning.

Det bästa sättet att förvara kniv filer är att hänga dem från ett rack. De kan också lagras i en låda, men det är viktigt att varje fil är noggrant separeras från den andra. Lagra filer på rätt sätt bidrar till att filerna inte förlorar tänder och blir mindre effektiva när de används. Livet för en kniv fil beror på hur mycket den används, korrekt lagring och vård och mjukhet trä och metall det används på.

  • En kniv.