Vad är en gräsklippare däck?

September 13

En gräsklippare däck är den del av en gräsklippare som skyddar användaren samt motor av gräsklipparen från bladen och skräp skott från bladen. Det är i allmänhet av ett hållbart metall som är resistent mot korrosion eller rost, och det är stark nog att ta konsekvenserna av herrelösa skräp sparkade upp av bladet. Gräsklipparen däck storlek kommer att variera beroende på storleken och syftet med gräsklipparen. Vissa gräsklippare däck versioner är även självständiga enheter som kan dras bakom en traktor eller fyrhjuling.

Beroende på vilken typ av gräsklipparen kan gräsklipparen däcket vara inställbara. Justeringen kan flytta bladet upp och ner också, så att användaren kan ställa in hur mycket gräset klipps från gräsmattan. Däcket i sig är vanligtvis fäst vid ramen av gräsklipparen, och den måste fästas ordentligt för att undvika att lossa med tiden. Om däcket lossnar kan det komma i kontakt med bladen, vilket kan orsaka skador på både gräsklipparen däck och bladen; motorn kan också skadas som följd. Däcket måste därför säkras med hög kvalitet hårdvara som inte rostar eller korroderar med tiden, vilket kan leda till att lossa på däcket.

Bredden av däcket kommer att variera beroende på storleken av gräsklipparen. De flesta gräsklippare konsument har en gräsklippare däck som är ganska smal, och det täcker bara ett blad. Större industriella gräsklippare har ofta två eller tre blad, vilket innebär att däcket måste vara mycket bredare. Industri gräsklippare har ofta däck som anpassar upp och ner, inte bara för att justera längden på det klippta gräset, men också för att höja bladen från marken när du transporterar gräsklipparen över ytor som inte är gräs. Bladen på sådana gräsklippare är ofta längre och mer kraftfull än stora gräsklippare konsument, så de är kapabla att kasta större skräp. Däcken är därför oftast ganska stark och tjock.

Tow-bakom gräsklippare har bredare gräsklippare däck versioner som kan vara så bred som industriella modeller. Vissa däck har en motor monterad rätt till toppen av dem, medan andra ansluter till en motor på andra sätt. Däcket i detta fall har oftast en arm som passar in i en dragkrok monterad på en traktor eller fyrhjuling så det kan bogseras lätt bakom bilen.

  • Gräsklippare däck hindrar spinn bladet från flygande föremål.