Vilka typer av båtar kan använda en 8hp Utombordare?

September 1

Varje given båt kommer att märkas eller graverad med tillverkarens högsta rekommendation för utombordsmotor makt, baserad på båtens storlek, vikt och konstruktion. Överskrids denna maximala utgör en säkerhetsrisk och är straffbart i vissa jurisdiktioner. Varje motor med mindre effekt kan fästas till båten, men hastighet och prestanda är proportionellt mindre av att motorns kraft relativt vikten av båten.

Och 8hp utombordsmotor är en motor som genererar 8 hästkrafter av energi. De finns i både 2-takts och 4-takts design. Den senare konstruktionen är att likna vid en liten bilmotor, medan de förra till det av en motorcykel. De flesta modeller använder en förlängning rorkult för styrning och acceleration. Många har bärplansbåtar utformade i axlarna för att förbättra propellerns dragkraft dynamisk.

Valet mellan 2-takt och 4-takts är mest en fråga om preferens och funktion. Om en 8hp utombordsmotor är båtens huvudframdrivnings säkrad till mitten av den bakre akterspegeln, kanske 4-takts vara det rätta valet. Det brinner bränslet relativt tyst, effektivt och snyggt. De flesta har en elektronisk tändningslåset för att starta och stoppa den.

Den allmänhet billigare 2-taktsmotor är mindre och enklare i design. Den har bättre acceleration och högre effekt i förhållande till sin vikt. En blandning av bensin och en motoroljetillsats som krävs för att driva den. Vissa modeller har elektronisk tändning, men de flesta har förrätter som anlitas av fjäderbelastade rivlinor. Om 8hp utombordare är en nödsituation backup motor, en "kicker" för stabilitet och avdrift kontroll, eller en separat motor tillägnad trolling metrev, detta kan vara det rätta valet.

Den 8hp utombordsmotor är idealisk för trolling både levande bete och lockar till vinkeln för en mängd olika fiskarter. Vid maximal dragkraft, även på en 20-fots hav hantverk, kan det nå tillräckligt med fart för att locka aggressiva pelagiska rovdjur. Det kan också strypa ner en ski eller bass fiskebåt för att sakta spåra konturerna av en uppdämd uppdämning för suspenderade skolor av panfish.

En båt med en bruttovikt av en halv ton, till exempel en liten ponton part båt, är ungefär den övre gränsen för pragmatism. En 8hp motorn arbetskraft att vika en båt denna tunga och i vart fall kommer en tillverkare har angett en minimal energiförbrukning rekommendation. För den undre gränsen watercraft lämplig för en 8hp utombordsmotor, är den viktiga faktorn inte så mycket vikt av båten utan snarare dess konstruktion, i synnerhet dess skrov. Det viktigaste här är om fartyget kan, och stabil när "hyvling."

När en båt når planingshastighet, kommer bågen lyfta ovanför vattenytan. När båten återgår till nivå, den enda kontaktpunkten blir propellern strax under ytan. I en verklig känsla, flugor båten. En 8hp utombordsmotor har tillräcklig kraft att driva en liten farkost upp till 20 miles per timme och ta med den till ett plan.

Varje vattenfarkost med en V-format skrov kommer planet väl. En 8hp motorn är således det mest populära utombordare för aluminium johnboats eller jollar, upp till 14 fot (4,27 m) lång och väger upp till 300 pounds (136 kg). Rundbottnad skrov, såsom kanoter, är mindre stabila på ett plan och en motor som starkt är utan tvekan sjuk rekommenderas.

Båtar med platta skrov, såsom ekor, kan inte plan. En utombordsmotor rating av mer än 4 hästkrafter bör inte paras ihop med en liten jolle. Ett undantag från denna regel är den uppblåsbara. Dess låga vikt och flytförmåga innebär en stor uppblåsbar drivs av en 8hp utombordsmotor kan utföra ganska bra.

Slutligen, för manövrering kaj och för akut framdrivning, är en motoriserad propeller viktigt för segelbåtar. Med sina grundgående skrov, segelbåtar (7,6 m) 25 meter och mer är lämpade för en 8hp utombordsmotor. Optimalt är sannolikt att vara en perfekt passform för de flesta V-skrov båtar som bäst rymma två passagerare och kan bäras av två personer den mångsidiga motorn.

  • 8HP utombordare är de mest populära motorer som används på aluminium johnboats.
  • Små dingies med V-formade skrov göra bra med 8HP utombordare.
  • 8HP utombordare bör inte användas på båtar med platta fulls, med undantag av uppblåsbara båtar.