Hur man väljer mellan fram-Projection och bakprojektion Systems

August 25

Bestämma mellan en allt-i-ett-bakprojektion TV och en tvådelad front-projektionssystem som används för att vara enkelt. Bakåtprojektionssystem var billigare och lättare att ställa upp, men frontprojektionssystem har blivit lättare att starta - och priset på HD-projektorer sjunker.

Du bör överväga en front-projektionssystem om du vill ha en verkligt stor skärm hemmabio. För priset av en 56-tums plasma-TV eller en 72-tums bakprojektion TV, kan du få en front-projektionssystem som kan bilder mäts i hundratals inches!

Här är några skillnader mellan dessa två system:

 • Främre projektion: En front-projektionssystem inkluderar en projektor enhet (som vanligtvis är monterad på taket, men kan också vara på en hiss, på ett golv montera, eller i den bakre väggen) och en separat skärm. Videokällor (t.ex. DVD, kabel och satellit-TV) dirigeras in i projektorn, som då blir dessa signaler till ljus. Därefter ljuset projiceras på en separat skärm som är monterad på en vägg på framsidan av din hemmabio.

  Om du har ett riktigt stort rum och kan hålla det mörkt nog att använda en front-projektionssystem, är frontprojektion sättet att få som verkligen biograf stora bilden. Men det mörka rummet är ett stort måste för att få ut det mesta av en front-projektionssystem. Också, glöm inte att du behöver en obehindrad väg mellan projektorn och skärmen i en front-projektionssystem.

  Hur man väljer mellan fram-Projection och bakprojektion Systems

  Ge en tydlig väg mellan projektorn enheten (visas) och skärmen i en front-projektionssystem.

 • Bakre projektion: Dessa är de traditionella storbilds-TV som har sålts i åratal. En god kvalitet, kan väl ställa upp bakre projektor erbjuder en fantastisk bild. En bakprojektion tv (eller RPTV) har båda delarna av frontprojektionssystemet (projektorn och skärmen) i en enda, allt-i-ett-låda, och projektorn lyser på baksidan av skärmen istället för framsidan.

  RPTVs är stora. Men de har två begränsningar: en begränsad betraktningsvinkel och deras storlek. På grund av det sätt videon är internt reflekteras mot skärmen i dessa uppsättningar, måste du vara vinkelrät (eller nästan vinkelrät) till displayen för att se en bra bild. Om ditt hemmabiorummet är inställd med starkt spridd sittplatser, kanske en RPTV inte vara ditt bästa val. Dessutom kan bakprojektion tv vara mycket djup och överväldiga ett rum med deras storlek.

  Hur man väljer mellan fram-Projection och bakprojektion Systems

  Välj en allt-i-ett-bak-projektionssystem om du har utrymme för det.

Den lägre kostnad och enklare installation gör bakre projektorer mer konsumentvänliga. Men med tillkomsten av nya, datorbaserade tekniker som DLP (Digital Light Processor) chips, har frontprojektionssystem börjat sjunka till rimliga priser, och installationen av dessa nya system är enklare också.

Front-Projection vs. bakprojektion Systems
Karakteristisk Front Projection Bakprojektion
Skärmstorlek Gigantisk Bara enorm
Pris Måttlig till astronomiska Låg
Bildförhållande (4: 3 eller 16: 9) Fast eller flexibla, beroende på den teknik som Fast
Bildkvalitet Härligt att häpnadsväckande Härligt att häpnadsväckande
Inställning Måttlig till komplicerade Lätt till måttlig
Installation Måttlig till komplicerade Lätt