Vad är Imidazole?

September 7

Imidazol är en kemisk förening som visas i ett antal läkemedel, inklusive antimykotika benämnda imidazoler grund av deras viktigaste ingrediensen. Den består av en hexagonal ring, som kan binda med andra kemikalier i en mängd olika sätt att producera farmaceutiskt aktiva föreningar. Labs kan producera den och dess derivat, som klotrimazol och ekonazol, syntetiskt. Detta medger effektiv massproduktion i en kontrollerad miljö.

Patienter kan få veta att ta en imidazol att behandla en svampinfektion eftersom det har en bred verkningsmekanism och är oftast lätt att använda. Det kan appliceras lokalt på hudinfektioner samt svampinfektioner i ögonen och öppningar, som vaginal jäst infektioner. Orala format är också tillgängliga för behandling av interna frågor eller ihållande svampinfektioner som inte löser med utvärtes behandlingar. Biverkningar kan bero på doseringen och leveranssätt samt patientâ € s historia, andra mediciner, och ålder.

Om någon tar en aktuell imidazol, kan det orsaka irritation som kan leda till rodnad, svullnad, klåda och inflammation. Vissa människor upplever mer allvarliga reaktioner såsom stickningar och utslag, vilket indikerar att de kan vara allergisk mot läkemedlet eller en ingrediens i grädden eller vätska som används för att leverera det. Dosen är relativt låg i dessa fall som kan minska risken för biverkningar, speciellt om patienten är noga med att tvätta händerna efter applicering av medicineringen, före måltid för att minimera risken för förtäring.

Orala imidazol läkemedel kan orsaka gastrointestinala besvär såsom illamående, kräkningar och diarré. Dessa symtom är vanligtvis korta och bör lösa när patienten slutar loppet av medicinering. Om de är allvarliga, kan ett annat läkemedel anses att bestämma om det är möjligt att behandla infektionen med mer komfort för patienten. Den dålig reaktion kan noteras för framtida referens så att patienten doesnâ € t få en rekommendation för samma medicin en andra gång.

Mediciner i imidazol klassen tenderar att tolereras i allmänhet väl bland patienter. De fungerar bra och är kostnadseffektiv, vilket gör dem populära val för läkare att göra rekommendationer eller skriva recept. Patienter kan diskutera alternativ om de vill överväga en annan medicinering eller om de skulle vilja veta mer om tillgängliga behandlingar. Vårdpersonal kan presentera alternativ tillsammans med tillhörande risker och fördelar för att avgöra om en imidazol är bäst anpassade med tanke på infektionen och patientâ € s historia.

  • Illamående och kräkningar är möjliga biverkningar av imidazol.
  • Upphandlande en STD som en följd av osäkra sexuella praktiker kan orsaka en kvinna att också utveckla ett svamp vaginal infektion.