Ska jag ta antibiotika för en Hosta?

August 24

"Normala" hosta orsakas vanligtvis av virus. Antibiotika har ingen effekt på virusinfektioner. Människor ska inte ta antibiotika för en hosta som antibiotika inte kommer att bota hosta. Dessutom tar antibiotika i onödan bidrar till att utveckla stammar av bakterier som är resistenta mot antibiotika.

Bakterier och virus finns olika typer av organismer. Majoriteten av bakterier, som är encelliga organismer, påverkar inte människan alls. Faktum är att vissa bakterier hjälper människan, såsom bakterier i kroppen som hjälper till att smälta maten. Bakterier finns och föröka sig i en mängd olika klimat och förutsättningar runt om i världen. Virus kan inte föröka sig om inte virus har invaderat en levande växt eller ett djur där virus tar över cellfunktioner och styra cellerna att producera fler virus.

Förkylningar, influensa och bronkit, som alla kan inkludera hosta som ett symptom, är typiskt virusinfektioner. Antibiotika angriper bakterier och svamp. Dessutom antibiotika fungerar på vissa typer av parasiter, såsom Giardia lamblia, som orsakar diarré. Ta antibiotika för en hosta kommer inte bara inte hjälpa till att bota hosta, tar antibiotika för en hosta kan leda till andra problem.

Det första problemet är omedelbar. En person som vill ta antibiotika för en hosta måste gå till en läkare kontor för att få ett recept. Detta innebär att personen måste ta sig tid att gå till läkaren och betala för besöket. Även de med försäkring kommer att behöva göra en co-pay, beroende på sina försäkringar. Dessutom, om en person är kompetent att övertyga en läkare att förskriva antibiotika för en hosta, personen kommer också att få betala eller göra en självrisk för medicinering. Detta är ett slöseri med både tid och pengar.

Det andra problemet med att ta antibiotika för en hosta är mer långsiktigt. Med tiden har vissa typer av bakterier blir resistenta mot antibiotika. Detta innebär att vissa "buggar" kan inte bli dödad av en viss typ av antibiotika. Läkare måste hitta en annan typ av antibiotika, om sådana finns, för att behandla sjukdomen. Tar antibiotika i onödan bidrar till detta problem.

När en individ tar antibiotika, antibiotika dödar bakterier. Liksom andra organismer, kan bakterier mutera, eller ändra, med tiden. Vissa bakterier har muterat till att bli resistenta mot antibiotika. Antibiotika kommer inte döda resistenta bakterier. Ytterst så som antibiotika dödar icke-resistenta bakterier, kommer de resistenta bakterierna blir majoritets, vilket leder till sjukdomar som inte kan behandlas.

Detta är en ganska enkel förklaring till ett problem har blivit en global oro i hälsofrågor. Folk borde bara ta antibiotika för bakteriella infektioner. Dessutom bör människor tar de mediciner som ordinerats, vilket innebär att ta alla doser, även när de mår bättre innan all medicin har fattats. Ta antibiotika för en hosta kan ha en negativ inverkan på huruvida antibiotika kommer att arbeta på infektioner i framtiden.

  • Normala hosta orsakas ofta av virus, som inte svarar på antibiotika.
  • Antibiotika används för att behandla bakteriella, inte virala, infektioner.
  • Ta antibiotika för en hosta kan leda till mer långsiktiga problem, eftersom vissa typer av bakterier blir resistenta mot behandlingen.
  • Individer med en dålig hosta kan kräva antibiotika.