Vad är en Ultraviolet Sanitizer?

March 17

En ultraviolett sanitizer kommer i allt högre grad olika former, vilket gör det lite svårt att förklara. I korthet är det en enhet som normalt använder UV- C strålar för att ta bort bakterier från ytan den behandlar. Det sanerar, men inte sterilisera, vilket är en viktig skillnad. Beroende på styrka och lämplighet för användning av en specifik uppgift, kan det vara bra på att bli av med de flesta bakterier, men kommer säkerligen inte att göra något bakteriefri.

Vissa personer kan vara bekant med ultraviolett desinfektionsmedel i medicinska tillämpningar. UV-strålar kan användas som en del av steriliseringsprocessen i rengöring av medicinsk utrustning. Det finns också ultraviolett sanitizer pool filter. Vatten leds genom dem under UV-ljus och dessa har haft goda recensioner när det gäller att rena vatten för otäcka bakterier kan hamnen, såsom Cryptosporidium.

Nyare produkter med UV-strålar föreslås för applikationer i människors hem. Sedan en tid tillbaka har många företag tillverkat en ultraviolett desinfektionsmedel för tandborstar. Det finns ett antal konfigurationer i vilka de saniterare kommit, och de kan vara utformade för specifika märken eller modeller av tandborstar. De kan också variera i antalet borstar de ska hålla. De flesta av dessa tandborste rengöringsmedel fungerar ganska snabbt, och kommer att rengöra en tandborste full av bakterier i ungefär 10 till 20 minuter.

Eftersom "ren" pensel är inte steril, kanske ersätter huvuden eller pensel vara klokt efter en sjukdom. Likaså skulle det vara oklokt att släppa en tandborste i toaletten, sanera den och sedan förvänta sig att vara helt rena från bakterier. Folk bör se ultraviolett desinfektionsmedel av denna typ som dödar de flesta bakterier, men bör ändå följa smarta ersättnings råd.

En annan ultraviolett sanitizer ökar i popularitet är den handhållna, som kan föras över ytor som kan vara smittat. Till exempel ett barn med en kall får av en telefon, och mamma använder desinfektionsmedel för att avlägsna rhinovirus från telefonen. När telefonen är mer effektivt och billigt desinficeras med saker som blekmedel, en del människor ogillar att använda kemikalier och finna UV sanitet att vara en bättre väg att gå. Handhållna sanitizers kunde ha många användningsområden i hemmet, bland annat på produkter som fjärrkontroller, tangentbord och på ytor som dörrhandtag, väggar och toaletthandtag.

Ett ställe en ultraviolett desinfektionsmedel bör inte användas är på händerna. I fakta barn som inte är ansvariga ska gå någonstans nära dessa enheter, och de får aldrig lyste på hud eller ögon. Detta är UV-ljus och kan få olyckliga konsekvenser om exponeringen är frekvent.

Även med dessa förbehåll, gör det verkar en växande trend att skapa fler rengöringsmedel. Det finns även dammsugare som har UV-ljus på botten för att döda bakterier på golvet. Betydande prisskillnader existerar i alla dessa produkter och det är en bra idé att åka runt först innan de bestämmer sig för att ett köp.