Vad är en One-person Visa?

April 4

Även om inte synonymt med en enmansband, har en enmansshow flera överlappande egenskaper. Den kan användas både som tale och en bokstavlig mening. När den används som ett talesätt, kanske någon säga "den där killen är en enmansshow" när man hänvisar till en basketspelare gör det mesta av poäng för laget. Oftare, används det som en bokstavlig mening för en enda person att sätta på underhållning för en eller flera åskådare.

En enmansshow kan innebära en man eller en kvinna och oftast sker i en levande miljö framför en publik. Den utövande kan vara en kombination av en musiker, komediförfattare, spåman eller talad ordvrängare bl. Några exempel på tävlingar mellan enmansföretag shower inkluderar komedi turneringar, slam poesi och sångare eller låtskrivare tävlingar.

Denna typ av show har ofta en shtick eller en gimmick att det är känt för. Till exempel, Gallagher var en berömd trollkarl känd för att krossa frukt och grönsaker med en hammare i sin handling. Han är en enmansshow. Tommy Emanuel var en berömd akustisk gitarrist känd för sin förmåga att göra sina gitarriff låta som ett helt band. Han spelade nästan alltid solo.

Enmans bandet är kanske den mest populära termen inom ramen för enmansshow. Detta innebär en enda artist eller underhållare uppträder live på en scen eller på gatan. Den artist spelar flera instrument, främst gitarr och sång. Underhållare kan dock bli mer innovativa med de sätt de gör ljud, använder sina armar och ben kopplade till strängar som spelar slående ljud.

Dessa typer av underhållare spelar på alla platser, från traditionella musikscener till upptagen gathörn. De spelar ofta för tips och ställa upp sina prestanda områden nära hårt trafikerade gågator eller trångt händelser. Den enmansbandet utför vanligtvis plikter många människor på en gång. Vad enmansshow saknar i antal artister, gör det upp för i mångfalden av soloartist. En begåvad och unik enmansshow kan göra en levande på farkosten, oavsett om det är hel- eller deltid.

En monolog kan betraktas som en enmansshow. Mannen eller kvinnan utför komedi eller ett tal inför människor utan hjälp av andra personer på scenen. En talade ordet skulle vara en liknande enmansshow, eftersom inga uppbackning band eller utanför underhållare förs in för att förbättra prestandan.

  • En monolog kan betraktas som en enmansshow.
  • En enmansshow kräver normalt någon form av mikrofon.