Vilka är de olika typerna av hyaluronsyra Liquid?

December 20

Hyaluronsyra vätskan är en naturligt producerat smörjmedel finns i hela kroppen. Det är särskilt koncentrerad i huden, i ögats glaskropp och i synovial ledvätska. Hyaluronsyra vätska påträffas kommersiellt som en anti-aging ingrediens i hudkrämer, som ett komplement i form av droppar och i läkemedel som används för att behandla artritiska tillstånd, glaukom, torra ögon och andra medicinska störningar. Det finns som oral lösning tillskott, som en gnugga eller kräm som arbetas in i huden eller som ett serum som kan läggas till vatten och absorberas även genom huden. Dessa tre sätt att leverera hyaluronsyra vätska härma kroppens naturliga metoder.

Även hyaluronsyra är rikligt förekommande i yngre människor, påverkar åldrandet kroppens förmåga att producera tillräckliga mängder. Hyaluronsyra bryts ned och elimineras från kroppen på bara en dag eller två, och åldrande kroppar är mindre möjlighet att kontinuerligt tillverka tillräckligt av det för att fylla på det förlorade. Detta är en av anledningarna till att lederna ökad styvhet, ögonen blir obehagligt torr och hud rynkor med åldern.

Hyaluronsyra kallas också hyaluronat eller hyaluronan, och det är en kolhydrat. När bundet till vatten, det tar på en geléartad form som smörjer viskösa membran som finns i ögat, ben och muskler, som tillåter högre komfort, mjukare rörelser och ökad dämpning i lederna. Hyaluronsyra, en polymer, är tillgänglig i en rad molekylvikter, men naturligt förekommande hyaluronsyra har en relativt hög molekylvikt.

Hyaluronsyra tjänar kroppen i en mängd olika sätt. Hyaluronsyra är närvarande i hyalinbrosk, vars uppgift är att skydda och dämpa de långa benen på ställen där de gångjärn. Synovialvätska utsöndras av synovialmembranet som kapslar gångjärns ben till stöd i jämn rörelse genom att absorbera stötar, leverera brosk näringsämnen och bära bort avfall.

En annan viktig funktion av hyaluronsyra är i sin tjänst till bindväv, specifikt ligament och senor, där det skyddar Tissues levande celler. I ögonen, är hyaluronsyra vätska som finns i höga koncentrationer där det både levererar näringsämnen och skyddar mot stötar. Det finns även i tandköttsvävnaden där den hjälper säkra tänder, erbjuder hydrering och näringsämnen.

Hälften av hyaluronsyra vätskan som finns i den mänskliga kroppen är inrymt i hudens subdural och epidermala skikt, ger fukt genom sin otroliga förmåga att binda vatten - så mycket som tusen gånger sin egen vikt. Det matar också hudens kollagen. Rynkor är resultatet av en åldrande kroppens oförmåga att fylla på hyaluronsyra i huden, vilket resulterar i kollagen oförmåga att "studsa tillbaka" och upprätthålla ett skrynkligt, slät yta.

  • Hyaluronsyra finns naturligt i friska mänsklig hud.
  • Forskning visar att hyaluronsyragel förbättrar hudens kondition genom plumping utseende, ökar hydrering, och öka produktionen av kollagen.