Hur behandlar jag Dry Nails?

December 21

Det finns vissa funktioner i dina naglar som du kan? € t göra mycket åt, till exempel hur snabbt de växer, men om du har torra naglar, finns det flera saker du kan göra för att bidra till att vända tillståndet. Några tips kretsar kring grunderna i det dagliga livet, till exempel konsumerar mer vatten och att exponeringen för vissa starka kemikalier, såsom de som finns i tvätt- och rengöringsmedel. Andra tips inkluderar bär skyddshandskar när du tvättar rätter eller gör något annat typ av arbete när dina händer måste vara nedsänkt i vatten, såsom tvätta bilen. Vissa studier säger att ta en biotin tillägg kan hjälpa torra, sköra naglar. Dermatologer rekommenderar over-the-counter kosmetiska produkter som skyddar naglarna, och de säger att de ingredienser du bör titta efter är aminosyra och protein.

Fuktgivande naglar efter blötläggning dem kan ibland hjälpa eftersom naglar är naturligt fettfri, vilket innebär att de canâ € t behålla fukt på egen hand. För att fukta naglar, kan du köpa över disk hudkrämer än innehålla en fuktighetsbevarande, letar efter en som har alfa-hydroxy syror som räknas bland sina ingredienser. Du kan också välja den gamla vänteläge i många hem skåp, vaselin. Kvinnor som tycker att bära nagellack kan vara besviken över att höra att vissa polska removers, särskilt sådana som innehåller ingrediensen aceton, kan bidra till problemet med torra naglar, och undvikande är den bästa behandlingen i detta fall.

Torra, sköra naglar kan vara benägna att ett tillstånd som kallas onychoschizia, vilket innebär en delad spik, och mjuka naglar är så benägna att villkoret torra naglar. Ibland orsakerna till torra naglar kan spåras till en vitaminbrist, till exempel för lite biotin, ett B-vitamin. Andra gånger kan en järnbrist vara den skyldige. Kvinnor, som lider mer av sköra naglar än män, kan utveckla torra naglar som en följd av en låg nivå av östrogen i kroppen. Sköra naglar också kan orsakas av en brist på mineralet koppar.

Förbättrad näring för torra naglar kan ibland hjälpa, men biotin oftast hjälper tillståndet mer än kalciumtillskott eller gelatin. Yrkesverksamma Nail-och sjukvårds hävdar att en persons kost har lite att göra med sina naglar "tillstånd utom i sällsynta fall, exempelvis någon som lider av cancer eller någon som följer en extrem diet. Hypotyreos, också kan orsaka torra, sköra naglar som är räfflade. Ett av symptomen på detta tillstånd är en brist på jod i kroppen.

  • Exponera naglarna till polish remover regelbundet kan torka ut dem.
  • Vaselin, vilket kan bidra till att återfukta torra naglar.
  • Biotin tillskott kan hjälpa behandla torra naglar orsakat av en biotinbrist.
  • Använda handskar när diska kan förebygga torra naglar.