Hur blir jag en hunduppfödare?

December 12

Om du funderar på att bli en hund uppfödare, är det inte ett beslut att göra lätt. Det finns en hel del arbete och ansvar som kommer med avelshundar. Valet beror troligen från en kärlek till hundar eller åtminstone tillgivenhet för en viss ras, och medan en kärleksfull inställning gentemot hundar är en del av jobbet, att bli en framgångsrik och seriös uppfödare tar mer än bara ett stort hjärta.

Det första steget till att bli en hund uppfödare är att välja hundras att arbeta med. En ansvarsfull hund väljer en renrasig hund utifrån den kunskap han eller hon har lärt sig om olika raser.

När du har valt en ras, måste du lära dig allt du kan om det. Läs böcker och prata med experter för att få så mycket kunskap som möjligt. Du kommer att vilja använda denna kunskap för att välja din första tik. Förutom att lära så mycket du kan om rasen du har valt, bör du också vara inhämtar kunskap om hur du sköter kullar, registrera era hundar, och andra viktiga aspekter av att vara en hund uppfödare, som väljer hundar.

Välj en hona från en bra blodslinje som du har möjlighet att kontrollera. Du € ll också vill ha din hund kontrolleras över av en veterinär. Efter du € ve valt honan, se till att fortsätta att tillhandahålla adekvat veterinär vård och inte avla henne innan hon är redo. Valet av en manlig hund att sire din första kull bör göras med samma omsorg.

Välj en avelshingst för din första kull först efter att du har kontrollerat hans blodslinjer och sjukdomshistoria. Du kan räkna med att betala en stud avgift till Malea € s ägare oavsett befruktningen. Om du har valt att köpa båda föräldrarna, se till att välja bra hundar från olika blodslinjer.

Det finns en hel del kostnader som uppstår med en första kull. Kostnaden för veterinär kontroller, skott och andra kostnader sjukvård och mata valparna när de är avvanda, och innan de hittar sina hem hela blir. Om du är ordentligt förberedd, men du kommer att kunna ta igen dina utgifter och rensa en vinst när itâ € s tid att sälja. Vid tiden valparna är redo att gå, bör du ha en god uppfattning om sitt värde. Självklart, som ni få erfarenhet och kunskap och ditt rykte växer, kommer du att kunna styra bästa priserna för första kurs hundar. Alltid vara ansvarig i försäljningen av era valpar, och se till att du känner personen eller familjen köper hundarna kommer att ansvara hundägare.

Den person som är villiga att begå tid, energi och pengar initialt att bli en hunduppfödare ofta belönas både professionellt och personligt. Det tar en hel del kunskap, en kärlek för hundar, och hängivenhet till att vara ansvarig, men i slutändan kan det vara en stor glädje att ge kärleksfulla familjer med husdjur av sina egna eller ens vara ansvarig för att skapa nästa mästare utställningshund .

  • Ha en veterinär kontroll över en hund som du är intresserad av att köpa.
  • Dog experter kan ge hjälp kunskaper om en ras innan du väljer din första kvinnliga hund.
  • Hundar som ska användas i avel måste vara frisk och höll upp sina skott.
  • Hunduppfödare bör se till att den person som köper sin hund kommer att vara en ansvarsfull ägare.
  • Korrekt avel kan minska antalet hälsoproblem hos bulldoggar och andra raser.