Vad är Peach puré?

March 25

Peach puré är en mångsidig livsmedelsprodukt, både på egen hand och som en ingrediens i andra kulinariska rätter. I sin mest grundläggande form, kan persikopuré göras genom att kombinera färska mogna persikor med vatten i en mixer eller matberedare. Peaches kan också vara kokt, skållade, eller bakad innan de bearbetas. Peach puré är vanligen används för barnmat, blandade drinkar, och som pålägg på bröd och bakverk. Det ofta säljs också i en färdig att använda formuläret med traditionella butiker och e-handlare.

Generellt sett, en puré kan göras från många typer av livsmedel. Bearbetas i en mixer, eller kokta och sedan ansträngda, ingredienserna i en persika puré är ofta bara persikor och vatten, men det är vanligt att en del människor att lägga socker för extra sötma också. Peaches normalt smälter väl, så det finns oftast inget behov av att lägga till något annat för att ändra konsistensen.

Peaches innehåller flera vitaminer och mineraler, vilket gör dem till ett populärt val för barnmat. De skryter signifikanta mängder av vitamin A, vitamin C, kalium och fibrer, till exempel. Deras söta smaken gör dem lockande för barn när den serveras ensam. Alternativt kan persikor kombineras med andra livsmedel, såsom grönsaker, spannmål och även kyckling, för att göra näringsriktiga måltider.

På många ställen är persikopuré också en populär cocktail mixer i alkoholhaltiga drycker, såsom daiquiris, margaritas och martinis. Den kan även användas i alkoholfria drycker, inklusive smoothies, saft och te. Förknippas med sommaren på de flesta håll, den söta smaken av persikor tenderar att para ihop väl med citrusfrukter, vitt vin och andra "lätta" ingredienser.

En annan vanlig metod i vissa områden är att göra en frukt spridning från persikopuré. I detta fall är socker brukar läggas till persikor och vatten när blanda dem. Den kan användas som topping för bröd, pannkakor eller våfflor. Andra människor blandar det i yoghurt eller gröt också. En genomsnittlig servering av puré innehåller vanligtvis ca 20 kalorier.

Peaches kan hittas i hela Nordamerika, Europa och Asien. När substitutioner är nödvändigt, nektariner liknar nog att persikor, med undantag för deras brist på det välbekanta fuzzy hud. Oron användning av bekämpningsmedel i USA har lett till att vissa hälsoexperter att rekommendera att välja ekologiska persikor om möjligt. De som vill köpa persikopuré snarare än att göra det själva kan ofta finna det antingen färsk eller fryst i gourmet mataffärer och från online livsmedelsbutiker.

  • Persikopuré kan användas till toppen våfflor.
  • Nektariner är relaterade till persikor, och kan användas som en ersättning i puréer.
  • En mixer kan användas för att skapa persikopuré.
  • Peaches.