Hur väljer jag det bästa kvinno Deodorant?

March 27

I verkligheten finns det ingen större skillnad mellan mäns och kvinnors deodorant förutom doft och förpackningsskillnader. De aktiva ingredienserna i varje är samma, och båda kan vara lika effektiva. Att välja de bästa kvinno deodorant, sedan överväga vilken typ av doft du vill, samt om du vill ha en helt naturlig deodorant, eller föredrar en vanlig deodorant och antiperspirant.

Även termerna används ofta omväxlande, deodorant och antiperspirant är två olika saker. Deodorant hjälper till att hålla bakterier från att bildas på huden, vilket kan leda till dålig lukt, men hindrar inte svett. Antiperspirant, å andra sidan, faktiskt pluggar svettkörtlarna för att förhindra lukt och svett. Generellt är deodorant och antiperspirant säljs som en kombination; detta är den vanligaste typen av deodorantprodukt som finns i butiker.

De vanligaste aktiva ingredienserna i standard kvinnors deodorant och antiperspirant är aluminiumklorhydrat eller aluminium zirkonium klorhydrat. Dessa ingredienser plug svettkörtlarna och förhindra svett och lukt. När man väljer kvinnors deodorant kommer deodorant med den högsta koncentrationen av detta aktiva ingrediensen vara mest effektiva på att förhindra svettning. Vissa kliniska styrke deodoranter finns nu tillgängliga utan recept; dessa har höga koncentrationer av dessa ingredienser. Vissa experter rekommenderar att denna typ av deodorant bör tillämpas på natten, vilket ger gott om tid att dra i; Det kan sedan återanvändas efter en morgon dusch om det behövs.

Alla fysiska eller kristall kvinnors deodorant innehåller inte någon av dessa ingredienser, och fungerar inte som en antiperspirant. Istället använder den naturliga ingredienser för att bilda en barriär på huden, som sedan hindrar bakterier från att växa; bakterierna är vad som orsakar kroppslukt. Några av de vanligaste ingredienser som används i naturliga deodoranter inkluderar zinkricinoleat och ammonium alum. Vissa människor föredrar att använda naturliga eller kristall deodorant på grund av oro för säkerheten i de antiperspirant ingredienser; Det behövs ytterligare studier i ämnet.

Den typ av deodorant du väljer beror på dina personliga preferenser, och om du vill ha en antiperspirant ingrediens som en del av din deodorant också. Personer med känslig hud bör välja en deodorant som är parfymfria. Dessutom är det inte absolut nödvändigt att hålla fast vid kvinnors deodorant, om du föredrar doften av för män deodorant eller tycker att det är mer effektivt. Deodorant för tonåringar i allmänhet inte tillräckligt effektiva för vuxna, eftersom det innehåller lägre halter av aktiva ingredienser.

  • Spray deodorant.
  • Roll-on deodorant.
  • En pinne av underarm deodorant.