Vad är Papaya Soap?

March 24

Papaya tvål är hemlagad eller tillverkat tvål som innehåller en av tre ingredienser: papaya extrakt, papaya juice eller papaya massa. Några recept kombinerar alla tre av dessa ingredienser till super ingjuta tvål med papaya väsen. Förutom att ge tvålen en typisk glädjande orange färg och en ljus, fruktig doft, papaya påstås innehåller ett antal fördelar för huden. De som är intresserade av papaya tvål kan välja från ett brett spektrum av olika typer, från dem som tillverkas för inköp till de som skapas i hemmet.

Vitamin C och A är mycket koncentrerad i de flesta papaya frukt, tillsammans med betakaroten och ett enzym som kallas papain. De vitaminer i papaya ofta närande för huden, särskilt för dem med blemmor och ärr. De antioxidanter i dessa vitaminer hjälper påstås tvätta bort döda och torra hudceller mycket snabbt, att främja tillväxten av nya, frisk hud. Denna snabb omsättning av hud tillväxt bidrar normalt blekna ärr, läka skador, och hjälper scabbed-over sår blir mjukt och smidigt igen snabbare.

Enzymet papain hjälper vitaminer i papaya tvål göra sitt arbete, förutom att de utför flera funktioner egna. Papain hjälper uppgift att hålla huden mjuk, följsam och nytt utseende, vilket gör det till ett populärt tillsats till ansikts tvålar. Dess exfolierande egenskaper främjar slät hud och kan bidra till att undanröja ojämn färg och mörka fläckar över tiden. Vissa tillverkare annonserar mycket snabb plats korrigering med papaya tvål, men papaya räcker inte brukar ta bort fläckar snabbt. Flera månader med att använda tvål kan visa resultat på detta område.

När det gäller att välja en papaya tvål, konsumenter i allmänhet har dussintals val. Bar tvål, flytande tvål och ansiktsigenkänning rengöringsmedel är bara några alternativ. Ännu fler versioner av denna produkt inkluderar exfolierande pärlor och är utformade specifikt för att mjuka händer och fötter. Några tvålar kombinera även papaya med andra tropiska frukter, som ananas och citron, för att bidra till att ytterligare rengöra huden och porerna. De med födoämnesallergier bör läsa etiketterna noga för att se till att de vann? € t har en negativ reaktion på deras valda tvål.

Vissa konsumenter föredrar att göra sina egna papaya tvål hemma, vilket ger dem full kontroll över vad som händer i receptet. Den första, och kanske enklaste, alternativet innebär inköp oparfymerad, tillsatsfria flytande tvål och lägga till några matskedar papaya juice eller utdraget till den. De som använder saft bör kyla deras tvål. Ett annat alternativ innebär att lägga extrakt till oneâ € s favorit märke av duschkräm eller ansiktsrengöring. Den sista möjligheten för att göra papaya tvål innebär att göra det från början, antingen med lut och olja, eller med smält-och-häll glycerin tvål bas mixar.

  • Bar tvål är bara en av de många former där en person kan få papaya tvål.
  • En omogen papaya.
  • Papaya tvål innehåller papain, som ibland läggs till ansikts tvålar för sin exfolierande och utjämning egenskaper.
  • En papaya.