Håll din webbplats Design Enkelt för bättre SEO Resultat

April 26

När det gäller att utforma din webbplats, är det gamla ordspråket KISS goda råd: "Keep It Simple, Sweetie." För bästa SEO resultat, gör din webbplats så enkelt och lätt att navigera som möjligt. Se länkarna och instruktioner är tydliga och inte fruktansvärt komplicerat. Också vara medveten om hur mycket Flash som du använder. Adobe Flash är ett multimediaprogram som låter dig placera animation på din webbplats. Det finns många stora företag där ute med stora blanka webbplatser som innehåller massor av komplicerade och cool proffsiga Flash. Men Herea € sa hemlighet om dessa platser: en sökmotor canâ € t läsa dem.

En sökmotor är i grunden döv, stum och blind. Det kan inte se vad betraktaren ser; det kan bara läsa koden. Det canâ € t läsa en sida som en person läser den (ännu). Sökmotor försöker efterlikna vad en person kommer att se och reagera på, men tekniken ISNA € t där ännu, och de måste nöja sig med att läsa koden.

Håll din webbplats Design Enkelt för bättre SEO Resultat

Även om en människa kan läsa denna, canâ en sökmotor robot € t.

Webbplatser byggda helt i Flash don generellt € t har sökbart innehåll. En sökmotor, som är blind, döv och stum, canâ € t se Flash-animationer som beskriver alla coola saker webbplatsen har att erbjuda eftersom allt de kan se är Flash plug-in i HTML-koden. Titta på bilden ovan, till exempel. Itâ € s fick några väl utformad Flash, men en sökning spindel canâ € t ser något av det, så det canâ € t läst någon av de sökord eller följa någon av länkarna på webbplatsen. Funktionerna i sökmotorer och för denna teknik utvecklas snabbt. Du får en dag se Flash blivit så spider som text, men den dagen har inte kommit än.

Det är inte att säga att din webbplats inte kan innehålla Flash, men se thereâ € s läsbart innehåll som går längs med den. Några Flash-filmer på sidan är en bra sak för användarupplevelse, förutsatt att de är relevanta och åtföljs av en rimlig mängd följeslagare text. Se också till att Flash inte är alltför komplicerat för sidan, eller för användaren. Vissa webbplatser skapar miniprogram med Flash och inkludera dem på sina webbplatser. Om Thata € s din webbplats, don € t missa ett tillfälle att dra bra textinnehåll av tillämpningen att inkludera på dina sidor, liksom. Till exempel, om din Flash innehåller anvisningar om hur man använder det i Flash själv, ta den texten och göra den till en del av texten på sidan. Dessutom, om du använder Flash, placera en beskrivning av Flash-innehåll i själva texten på sidan. Det gör det lättare för användaren att förstå, och en sökmotor spindel kan läsa den och använda den i din rankning. Ita € SA win / win-situation.

Håll din webbplats Design Enkelt för bättre SEO Resultat

Google har förbundit sig att städa, användarvänlig design.

Att hålla innehållet på din sida enkel och lätt att navigera inte bara hjälper dig att få bättre ranking, men det innebär också att din användare har en mycket bättre upplevelse och kommer tillbaka till din webbplats igen. Följ denna regel: Om det ser coolt, men är en smärta i baksidan att använda, wonâ användarna € t använda den. Figuren ovan är ett bra exempel på en enkel, lättanvända webbplats.

Googleâ € s hemsida är ren, enkel, doesnâ € t har någon främmande röran, och är ganska självförklarande när det kommer till vad sidan gör. Ju mindre du måste förklara för användarna, desto bättre. Naturligtvis inte Google oroa dig rankning för något, men det betyder inte att deras enkla och ren design etik kan inte fungera för dig också. Fråga dig själv om du lägger bara det du behöver på en sida och undvika tendensen att klämma på bara en sak.