Vilka är för- och nackdelar med genetiskt modifierade Papayas?

March 14

För- och nackdelar med genetiskt modifierade papaya är föremål för debatt. Som helhet genmodifierade livsmedel är vanligen resistenta mot vissa insekter och andra angrepp. Nackdelarna har främst att göra med det faktum att dessa livsmedel inte har visat sig vara säkert på lång sikt, så det finns vissa miljögrupper och hälsoorganisation som tror att genmodifierade livsmedel kan vara skadliga för människors hälsa när de konsumeras i stora mängder.

Genetiskt modifierade papaya har utvecklats för att vara resistent mot papaya ringspot virus, vilket kan vara förödande för grödor av anläggningen. De har utvecklats, och, vid tidpunkten för denna skrift är tillgängliga i en mängd olika länder. Det finns fortfarande fler nationer som inte har hoppat på tåget, men tjänstemän i branschen försöker avgöra vilka åtgärder som behöver vidtas för att göra dem mer tillgängliga. Många av de länder där genetiskt modifierade papaya först sålda industrialiserade, med utvecklingsländer är bland dem som släpar efter.

Det är tung debatt om produktion och distribution av genetiskt modifierade papaya och andra livsmedel. Å ena sidan, en förmåga att växa fler grödor utan rädsla för virus och andra patogener förstöra växterna gör att mer mat kan odlas totalt. Mer mat som odlas, innebär att det finns mer att gå runt. Detta är en viktig aspekt av debatten, eftersom världens befolkning växer, och konventionella grödor kan inte vara fruktbart nog att föda alla på obestämd tid.

I liten skala, innebär mindre förlust av grödor bönder kan tjäna mer pengar för att stödja sina egna familjer genom försäljning av grödorna. Detta är mycket viktigt för odlare som kan kämpar ekonomiskt på grund av omfattande skördeförluster. När det gäller papaya, kan papaya ringspot virus vara mycket förödande, och kan utplåna hela grödor.

Den primära nackdelen med att använda genetiskt modifierade papaya och andra manipulerade livsmedel, är att de inte har visat sig vara säkert på lång sikt. Vissa hälsoorganisationer hävdar att de risker för människors hälsa är stor, och att alla genetiskt förändrade livsmedel bör förbjudas för butikshyllorna. Andra hävdar att de är lika säkra och hälsosamma som mer konventionellt odlade grödor. Den Sanningen får inte känt en tid.

  • Både konventionella och genetiskt modifierade papaya är rika på fibrer och vitaminer som A, C och E.