Vad är en Makrill filé?

February 24

En makrill filé är det kött som tagits från sidorna av en fisk med samma namn; en filé har rengjorts av ben, huvud, svans och inre organ. Filén används i många recept, inklusive sushi rätter. Det finns stora mängder selen, niacin, vitamin B12 och omega fettsyror i en makrill filé. Smaken av en sådan filé kan vara mycket stark, vilket kräver att den kan marinerad innan de äts. Även om det finns flera varianter av makrill i haven, inte alla av dem är en del av samma art.

Köttet av ett makrillfilé är betydande, rik och innehåller en hel del olja. Det kan stå upp till många former av matlagning och kan hävda sin smak mot andra stickande ingredienser. En nackdel är att makrill som fångats i havet måste vara omedelbart fryses; annars blir det oätliga inom ett dygn. Färsk makrill, dock är uppskattad som en ingrediens i den japanska sushi.

När du köper makrillfiléer, bör de ha ett levande färger och inte verkar grå eller torkade ut. De bör också ha en färsk lukt, som havet. Filéer som luktar ammoniak eller luktar fiskliknande är gamla och bör undvikas. Färdigförpackade, frysta makrillfiléer också kan oftast hittas om det inte finns några färska som finns.

Det finns flera sätt att tillaga en makrill filé. En populär behandling är att laga fisk i sojasås, eftersom makrill inte kommer att övermanna den. Lägga vinäger och saki kan lägga komplexitet till skålen. De starka smaker av soja, vinäger och makrill kan mildras genom att servera den över ris.

Makrill också kan bakas. En ovanlig förberedelse är att sätta makrill filé i en grund kastrull och fyll pannan med mjölk tills fisken är halvklädd. Skålen är sedan i ugn tills fisken är mört men gjort. Mjölken kan hjälpa till att tona ner skumt smak av makrill och hålla den anbud samtidigt.

Andra sätt att tillaga en makrill filé inkluderar rulla runt i kryddor och grönsaker och sedan grilla den. Det kan pocheras i vin eller ett vin och buljong blandning för att ge en mer komplex smak till fisken. Fisken kan också marinerad i en asiatisk blandning av soja, ingefära och vitlök och sedan friteras i en gjutjärnspanna.

Oavsett metod för matlagning används för en makrill filé, är det viktigt att veta när det är gjort. Filén är klar när köttet bara har vänt ogenomskinlig. Kokning makrill kan skada smaken, så köttet bör ändå verkar lite oljig när de tas bort från värmen.

  • Makrill.
  • Makrillfilé kan användas i sushi rätter.