Hur vanligt är rädslan för teknik?

March 2

En rädsla för teknik kan hänvisa till olika nivåer av oro med många olika typer av teknik. Det är ganska vanligt för många människor att ha en viss grad av obehag med vissa tekniska framsteg som är obekanta. Alternativt, kan denna term betyda technophobia, som har ett par av definitioner. Vissa människor är nervösa när nya tekniska produkter, särskilt för att utföra jobb som de har gjort på andra sätt i det förflutna; många lärare uppvisar denna form av technophobia när de integrerar ny teknik i klassrummet. Technophobia kan också definieras som en sällsynt, irrationell rädsla för teknik som skapar betydande ångest och undvikande.

Många historiker spåra generaliserad rädsla för teknik till den industriella revolutionen, och det fanns goda skäl för ångest för att uttryckas under denna tid. Ökad automatisering av fabriken processer depersonalized arbetare och minskat antalet arbetstillfällen. Teknik hade en verklig och djupgående effekt på levande status många, samtidigt som det också förbättrat vissa arbetsförhållanden.

Itâ € s möjligt att spåra en underliggande rädsla för teknik i kulturprodukter som litteratur och film. Från böcker som Mary Shelleyâ € s Frankenstein till filmer som The Matrix och Avatar, itâ € s ganska uppenbart att människor har en mindre betydande rädsla om hur tekniken kan skapa katastrof och dystopi. Den bestående popularitet teman där exploatering av tekniska framsteg är farligt eller förödande uttrycker att många människor känner en vag oro för fortsatta tekniska upptäckter eller användning. Detta doesnâ € t medelvärdet flesta människor är villiga att del med den senaste tekniken som de besitter, men det tyder på att en underström av rädsla om detta ämne finns kulturellt.

En annan typ av rädsla för tekniken finns när människor måste lära sig nya tekniker för att fortsätta att vara konkurrenskraftiga på jobbet. Exemplet med lärarna är användbart eftersom många lärare lär regelbundet nya datasystem eller applikationer för användning i klassrum. Vissa lärare anamma den nya utbildningen, men andra uppvisar rädsla för teknik och känsla förståe orolig. Detta doesnâ € t menar de canâ € t lära sig nya tillämpningar, men de som kan ta itu med denna rädsla och erbjuder en stödjande lärmiljö bästa uppträdande utbildning för technophobes av denna typ.

Sann technophobia, vilket skapar en mycket angelägen svar på teknik, är inte vanligt. De flesta människor kan ha en liten mängd av rädsla om att lära sig något nytt, men det är inte en sann fobi och doesnâ € t bli invalidiserande. Med en verklig fobi, kan en orolig svar vara så förhöjd att människor kan behöva undvika vissa former av teknik. I de flesta fall, en person med technophobia doesnâ € t undvika eller fruktar all teknik. Till exempel kan den sanna technophobe titta på tv, och använda en mikrovågsugn, men kunde undvika datorer och mobiltelefoner; omfattningen av rädsla kan variera.

De flesta människor har förmodligen en mindre rädsla för teknik gått snett. En större rädsla ibland förekommer i dem som snabbt måste lära sig något nytt för det fortsatta arbetet. Å andra sidan, bara en överväldigande, invalidiserande rädsla påverkar en liten andel av människor.

  • Böcker som Frankenstein visa upp en rädsla för teknik och sin förmåga att skapa katastrof.
  • Teknik blir mer inrotad i klassrum.