Hur kan jag klara med oroliga känslor?

January 4

Oroliga känslor kan plåga oss alla då och då. Itâ € s inte ovanligt att oroa saker som kommande tester, arbetsprestation, beteende eller välbefinnande av ett barn, eller till och med mönster i vårt eget beteende som stör. Samtidigt som vi alla kan oroa eller känner ångest ibland, vissa människor är mer kört fast med ångest, och tycker att de klarar oroliga känslor genom att ändra sitt beteende. Dessa förändringar kan vara till det bättre; Om du känner dig orolig över din vikt och börja äta en hälsosam kost och utövar du € re sannolikt gynnar dig själv, sätta oroliga känslor att vila. Men förändringar kan också vara till det sämre; du plötsligt undviker saker i ditt liv eftersom deltagandet i dessa saker gör dig så orolig.

Ångest kan orsaka sömnlöshet, svårt att upprätthålla relationer, overmedicating med mat, dryck, sex och et cetera, och som nämnts, beteende undvikande. I svåra fall kan ångest få oss att ha panikattacker, vilket kan vara en utmaning att övervinna, och för många människor kan känna, när attacken pågår, som om de dör eller har en hjärtattack. Men även ångest som helt enkelt gör det svårt att sova på natten är nog att ha en mycket negativ inverkan på ditt liv.

Det finns ett antal sätt att hantera oroliga känslor. Om dessa känslor är genomträngande, beröva din ur sömnen, att förändra sättet du lever ditt liv, eller orsakar panikattacker, Ita € SA bra idé att söka hjälp. Först kanske du vill se en terapeut, eftersom det finns många hjälp terapier för att hantera oroliga känslor. En av de främsta förespråkade metoder kallas kognitiv beteendeterapi (KBT), vilket kan hjälpa dig att tänka på och kontextualisera dina känslor. Ångest kan ofta vara maskerings övertygelse eller traumatiska händelser, eller djup sorg. Komma på whatâ € s bakom ångest med KBT har visat sig effektiv för många.

När oroliga känslor fortfarande inte gå till vila med enbart terapi, kan du lida av generaliserat ångestsyndrom eller panikångest. Med hjälp av en psykiater, kan du hitta mediciner som hjälper reglerar kemikalier i hjärnan som skapar alltför oroliga reaktioner på det dagliga livet. Medicinering och KBT används tillsammans för att klara av oroliga känslor som orsakas av en verklig medicinsk störning.

För milda känslor av ångest, kan du finna lättnad att prata med en vän, en skolkurator, dina föräldrar, en pastor, eller en betrodd vän till familjen. Det kan också bidra till att fundera på hur du svarar på mild ångest. Om angelägen känsla för du att gömma sig i ditt rum och inte gå till jobbet, du € re förmodligen bara att bli mer orolig. I avsaknad av verklig ångest, det finns vissa saker som kan hjälpa hantera plågsamma känslor.

Först äter en hälsosam kost och undvika att äta för mycket för att lugna ångest. För det andra, inte medicinera ångest med illegala droger eller dricka, som snabbt kan förvärra ditt problem. Tredje, försök att få motion varje dag. En 30-minuters till timslånga promenad hjälper till att stimulera produktionen av kemikalier som kan få dig att känna dig mer avslappnad, och hjälpa dig att sova bättre på natten. Meditativa övningar som Tai Chi och yoga kan också vara till hjälp, och många människor tycker bön, meditation eller djup andning övningar mycket lugnande för sinnet.

När dessa metoder don € t hjälpa dig hantera oroliga känslor, ser en terapeut. Det finns hjälp, oavsett hur illa ångest gör du känner. Att nå ut på hjälp, och även med hjälp av medicin om det behövs är inte svaghet, men i stället är ett starkt sätt att återta ditt liv och bli av med genomträngande ångest.

 • Djupandning kan hjälpa till att hantera ångest.
 • Vissa människor dricker för att ta udden av deras oroliga känslor.
 • Kropp-själ meditation, såsom tai chi, är ett effektivt avstressande praxis.
 • Ihållande ångest kan vara ett symptom på panikångest.
 • Ångest kan orsaka sömnlöshet och överanvändning av läkemedel.
 • Vissa människor tycker att kontemplation och meditation hjälper till att minska deras stress och ångest nivåer.
 • Människor kan ofta känna sig oroliga när det handlar om folkmassor.
 • Yoga kan hjälpa en person att slappna av.
 • Praying kan hjälpa till att lindra sinnet.
 • Människor som är oroliga deras schema kan ofta kontrollera tiden.
 • Att prata med en terapeut kan hjälpa dig hantera oroliga känslor.