Hur väljer jag det bästa Modern Hijab?

January 13

När du väljer en modern hijab, bör du överväga samhället eller kulturen där du bor eller kommer att besöka, dina egna personliga preferenser i kläder färger och stilar, samt överkomliga priser på plaggen som intresserar dig. Om du väljer en modern hijab på grund av ditt deltagande i särskilda verksamheter, såsom sport, kommer du också vill ta funktionaliteten i dina kläder i beaktande. Termen "moderna hijab" kan hänvisa till modern stil huvudduk samt samtida variationer på typiska plagg som bärs av kvinnor i muslimska kulturer. I många fall är det möjligt att utveckla en personlig stil som är trogen muslimska ideal samtidigt innehåller snygga kläder som inte är specifikt tillverkad för den islamiska marknaden.

I vissa muslimska kulturer och samhällen, kvinnor förväntas bära traditionella kläder och klä på ett modernt sätt, även om huvudet och kroppen täcks måttligt, är ogillat. Om du planerar att bo i eller besöka en av dessa samhällen, kanske du vill ompröva klä i modern hijab för att undvika konflikter och sken av att vara respektlös. Å andra sidan, många muslimska länder är mycket öppna för mer moderna klädstil. Dessutom muslimska kvinnor som lever i icke-muslimska länder ofta få bära kläder som följer nuvarande mode och samtidigt ge betydande bevakning av sina kroppar.

Flera muslimska kläder leverantörer säljer nu huvudduk och andra objekt, till exempel jilbabs, typ av täcker för hela kroppen, som är utformade för moderna smaker. Du bör absolut välja plagg som du tror är smickrande och det är bekvämt för dig att bära. Vissa säljare av moderna hijab experimenterar med nya, lättare tyger som du kan hitta för att vara helt bekväm. När det är möjligt, alltid försöka på något plagg innan du köper den för att se till att den passar dig bra och ger tillräcklig täckning.

Det är möjligt att i vissa fall välja plagg som inte skiljer dig som bär en hijab men det är ändå ganska blygsam. Till exempel kan vissa långklänningar vara ganska lämplig för att bära på gatan, förutsatt att du kan täcka din rygg och armar med en tröja eller jacka. Långa tunikor kan också bäras under långa, bredbent byxor. Dessa outfits kan kopplas ihop med en färgglad eller mönstrad huvudduk för en fantastisk modern hijab utseende.

Muslimska kvinnor som deltar i idrott eller som tycker träning ibland inför unika utmaningar. Vissa företag säljer nu tätt monterade huvudduk som är utformade för slitage under träning, friidrott och simning. Övrig motion kläder finns också, skär från standard athletic-wear tyger och utformad för att tillåta fri rörlighet samtidigt hålla bärare lämpligt täckt. Om du har åtagit sig att fysisk kondition, är denna typ av modern hijab definitivt värt att undersöka.

  • Modern hijab kan hänvisa till huvudduk som bärs av kvinnor i muslimska kulturer.