Vilka är de bästa tipsen för grekisk matlagning?

April 6

Studera och öva grekisk matlagning är ett underbart sätt att komma närmare den kultur och stil av Grekland. Några tips för att förbättra grekiska kulinariska studier med noggrant sourcing ingredienser och lära sig att sätta ihop en traditionell måltid. För att förhöja upplevelsen, ställa rätt atmosfär för grekisk matlagning och få vänner eller familj att föra partiet till köket genom att hjälpa förbereda måltiden.

Att välja rätt ingredienser är en viktig del av förståelsen grekisk matlagning. För det mesta, grekisk mat fokuserar på säsongens färska råvaror som kan hittas på lokala marknader. Att köpa ut ur säsongen ingredienser, såsom färska tomater på vintern, är ett bra sätt att sluta med en flavorless skålen. Bondens marknader och livsmedels kolumner posta ofta listor över vilka frukter och grönsaker är i säsong varje vecka; kontrollera dessa för att vara säker på att hitta ingredienser på toppen av sin mognad.

Förutom att välja färska råvaror, är det också viktigt att ha rätt skafferi klammer till hands. Grekiska köket lyser rikliga mängder olivolja, som bör vara kallpressad och kommer från en ansedd importör. Andra viktiga ingredienser för att ha till hands inkluderar citroner, grekisk yoghurt, färsk vitlök och oregano. Även om inte alla recept kräver användning av dessa ingredienser, ha dem till hands kan spara flera mellanrecept resor till mataffären. Om möjligt, handla ingredienser på en grekisk livsmedelsbutik, eller en med en stark internationell mat avsnitt.

Välja vad recept att göra beror på vilken typ av måltid tillagad. En lätt lunch kan kräva en kombination av enkla ingredienser, såsom en platta med skivad fetaost, oliver, tomater och stekt potatis, snarare än en fullt kokta måltid. De flesta enkla middagar består av en kött eller aubergine baserad gryta serveras med några färska eller kokta grönsaker. För ett parti, några begrepp fungerar bättre än ett stort utbud av grekiska aptitretare.

Grekisk matlagning och kultur sätter en stark betoning på integration av roliga och kamratskap i köket. Sätta stämningen för grekisk matlagning genom att sätta på en sammanställning av pigg grekisk musik, eller öppna en flaska traditionell anis likör att smutta medan matlagning. Få barn som deltar i matlagningen genom att be dem att hjälpa till med enkla uppgifter, såsom mätning ingredienser eller ordna aptitretare på tallrikar. Istället för att bjuda vänner på middag, be dem att komma i början av eftermiddagen för att förbereda middag så festen kan börja ännu tidigare. En gemensam njutning för grekisk matlagning kan vara ett underbart sätt att cementera vänskap och hålla släktband livlig och roligt.

  • Grekisk sallad med fetaost, oliver, och romansallad.
  • Grekiska kockar möra ofta lammkotletter genom marine dem i en blandning av yoghurt, mynta och vitlök.
  • Stekt bläckfisk.
  • Grekisk yoghurt kan vara en viktig ingrediens i grekisk matlagning.
  • Grekisk yoghurt blandat med honung är en enkel att montera ännu näringsrik slut på en måltid.
  • Vitlök och oregano är ofta ingredienser i grekisk matlagning.
  • Farmer marknader brukar sälja många av häftklamrar av en grekisk diet.