Vad är en Bluetooth webbkamera?

April 10

En Bluetooth webbkamera är en elektronisk pryl som ansluts till en dator trådlöst via Bluetooth. Webbkameror ansluter ofta till en dator via en USB-port, men den här typen av webbkamera behöver bara ladda via en USB-port, och är sedan portabel. Naturligtvis kan varje modell vara olika, men en Bluetooth webbkamera kan endast behöva vara inom 30 fot (ca 9 meter) från en dator för att överföra video.

Naturligtvis kommer det att vara nödvändigt för att datorn ska ha Bluetooth kapacitet också. Man kan välja att använda en Bluetooth webbkamera för att vara mer bekväm när man talar på en Voice-over Internet Protocol (VoIP) samtal, eller bara för att ge mer bärbarhet och användarvänlighet. Dessutom kan denna typ av webbkamera också användas för en säkerhetskamera som kan nås på distans.

En Bluetooth webbkamera kan ha vissa nackdelar också. Eftersom det är trådlöst, kommer sannolikt att vara lägre än på en traditionell trådbunden eller inbyggd webbkamera, vilket kan göra videon visas något nervös framerate. Den framerate är ofta som bilder per sekund, eller fps. Upplösningen och ljudkvalitet kan vara något lägre. För många människor, särskilt de som använder denna typ av webbkamera bara för samtal med vänner, familj eller affärsbekanta, kan en lägre videokvalitet inte vara ett problem. Men för dem som använder en webbkamera för att filma video, kan det vara ett problem.

Dessutom är en Bluetooth webbkamera generellt mycket dyrare än en vanlig webbkamera, och det finns mycket färre alternativ. Batteritiden är normalt bara några timmar, och webbkamera kan vara något tungt på datorns systemresurser. Eftersom detta är en relativt ny produkt, kommer denna typ av webbkamera sannolikt att fortsätta att förändra och förbättra som konsumenter ge feedback till tillverkarna.

En Bluetooth webbkamera kan hittas i butiker eller online, och den kan användas med en stationär eller bärbar dator som är Bluetooth-kompatibel. Det kommer sannolikt att bli nödvändigt att installera ytterligare programvara eller drivrutiner för att använda webbkameran med VoIP-program, för att redigera video som spelats in, eller spara den för senare användning. Innan du köper en Bluetooth webbkamera, kan det vara en bra idé att läsa recensioner på nätet för att avgöra hur väl en viss kamera fungerar, och om andra konsumenter är nöjda med sina inköp.

  • En Bluetooth webbkamera ansluts till en dator trådlöst via Bluetooth.
  • Bluetooth webbkameror kan användas med en stationär eller bärbar dator som är Bluetooth-kompatibel.