Hur man handskas med Randomness på aktiemarknaden

March 15

Tekniska handlare erkänner att slumpmässiga händelser kan och orsakar ett lager att ha en tillfällig vilda pris avvikelse från normen, men bekräftelsen ändrar inte förväntan att priserna kommer att bete sig normalt. Till exempel, ibland ser du ett pris spik så stor att du inte vet hur man ska tolka det. Ofta du aldrig reda på varför en sådan bisarr pris inträffade.

Ett pris spik är motsvarigheten till en tornado i väderprognoser. Ni vet de villkor som orsakar tromber - du bara inte vet exakt när en faktisk tornado kommer att utvecklas.

Även naturen inte kan leverera en tornado i Alaska i januari, inte motsvarigheten hända i marknaderna. De flesta marknads tornados, som Svarta måndagen 1987 (då S & P 500 sjönk mer än 20 procent på en enda dag), ger massor av tekniska varningar i förväg. Problemet är att handlare har ofta samma varningar och inte får en svart måndag. Detta är ett obekvämt faktum att du måste acceptera.

Spikes är både ett problem och en möjlighet:

  • Om du vet varför en spik sker eftersom du väl informerade om världshändelser och marknads prat som svar på händelserna i världen, kan du välja att rida ut.
  • För att lämna på rädsla för slumpmässighet är okej också. Du tar ingen risk när du är ute på marknaden. Ingenstans är det skrivet att du måste ha en position på marknaden hela tiden.