Hur väljer jag det säkraste bilbarnstol?

February 18

Att välja den säkraste bilbarnstol kan innebära en rad olika faktorer, men det viktigaste att tänka på är vikten och storleken på ditt barn. Det finns tre huvudtyper av bilsäten, som var och en är säkrast för en annan grupp barn. Infant och baby bilsäten är den säkraste när ditt barn väger under 20 lbs (ca nio kilo), och de är utformade för att orientera barnet bakåt i ett säte. Om ditt barn växer ur dessa babyskydd innan du slår ett år gammal, då den säkraste bilbarnstolen att välja på den punkten kan vara en cabriolet enhet. För barn som överskrider den maximala vikten av dessa bilsäten, är det säkraste valet en bälteskudde.

Många områden kräver att barn under en viss ålder och vikt fästas i en lämplig bilbarnstol. Reglerna skiljer sig åt, men det är allmänt rekommenderas att barn transporteras i bakre vända bilbarnstolar tills de överskrider viktgränserna för dessa enheter, och att äldre barn kvar i bältesstolar tills dessa viktgränser överskrids också. De flesta områden har stränga regler för bilbarnstol säkerhet, så ett visst varumärke vanligtvis inte så stor roll om enheten är ny och av rätt design.

Det är oftast rekommenderas att spädbarn och små barn åka i en bakåtvänd stol. De flesta nya babyskydd möjliggör denna konfiguration och har en gemensam viktgräns på ca £ 20 (nio kg). Det är tekniskt acceptabelt att flytta ett barn till en framåtvänd stol när denna vikt överskrids, även om många experter säger att den säkraste bilbarnstolen är fortfarande en som är bakåtvända.

Om ditt barn överskrider viktgränsen för ditt babyskydd innan du slår en, är det oftast en bra idé att få en cabriolet bilbarnstol. Dessa platser kan ofta hålla upp till £ 40 (18 kg) i en konfiguration bak inför, vilket gör att du kan hålla ditt barn i denna säkrare position under en längre tid. Många av dessa platser gör att du kan förvandla dem till en front inför läge när ditt barn överskrider denna viktgräns, och fortsätta att använda den tills barnet överstiger £ 70 (31kg).

Efter ditt barn överskrider viktgränsen för en front inför bilbarnstol, kan en lämplig bälteskudde vara det säkraste alternativet. Vissa människor väljer att flytta sitt barn till en bälteskudde med en vikt på 40 £ (18 kg) och tre år, men på den punkten är det säkraste bilbarnstol är fortfarande en fast eller konvertibla fronten mot enheten. Även om lagen ger en lägsta ålder och vikt för att gå vidare till nästa typ av enhet, är det säkraste bilbarnstol vanligtvis fortfarande en bakre eller främre vänd enhet om barnet passar i den.

  • När ett barn når 20 pounds i vikt, bör en bakåtvänd bilbarnstol inte längre användas.
  • Ett bilsäte.