Vad är muskelsvaghet?

October 15

I de flesta fall används termen muskelsvaghet som används för att beskriva en muskel som inte är i stånd att tillhandahålla den kraft som förväntas från den. Detta kan bero på flera orsaker, inklusive muskel slöseri och en inhiberad nerv. Det finns också muskelsjukdomar som kan orsaka svaghet. Vissa människor lider av upplevd muskelsvaghet där muskeln inte är fysiskt svag men personen känner att han eller hon behöver för att ge överdriven ansträngning för att uppnå en normalkraft. Ett exempel på ett tillstånd som kan orsaka detta problem är kroniskt trötthetssyndrom.

Muskler används för att stödja skelettet och ge kraft för vardagliga handlingar såsom att skjuta, promenader och hålla föremål. När muskelsvaghet inträffar, kan det antingen ha en direkt effekt på förmågan hos en person att utföra vissa åtgärder eller det kan påverka en persons hållning och kinetiska kedjan. Det senare problemet kan orsaka ytterligare problem såsom överanvändning skador på grund av överskott stress läggs på muskler som inte är gjorda för att klara av detta.

Det finns flera olika typer av muskelsvaghet - neurala, perifera och centrala. Neural svaghet inträffar när en hög nivå av kraft krävs från en muskel, som kan orsaka nervtrötthet i otränade individer. När en muskel sätts under en stor mängd stress, kan nervsignalen börja minska, vilket får den att sluta fungera på bästa sätt. Denna typ av muskelsvaghet är den minst vanliga och är inte smärtsam.

Central muskelsvaghet uppstår när enheten lämnas till kroppens muskler minskar. Detta i sin tur, reducerar den kraft som finns tillgänglig till musklerna i kroppen. Central svaghet drabbar alla muskler i kroppen samtidigt och tros vara en säkerhetsmekanism som aktiveras när högintensiv träning används.

Perifer muskelsvaghet uppstår när kroppen inte kan leverera en specifik muskel med den energi den behöver. När en muskel kontrakt, behöver den en ökad mängd av energi och en perifer muskelsvaghet förhindrar detta. I vissa fall även kan kallas metabolisk utmattning.

Det finns sjukdomar som kan orsaka muskelsvaghet. Till exempel är muskeldystrofi ett tillstånd som gör att musklerna att bli svag över tiden. Denna speciella sjukdom är ett ärftligt tillstånd som kan orsaka en rad andra symptom som svårigheter med inlärning och humörsvängningar. Inflammatorisk myopati kan också resultera i kroppens muskler blir svaga.

  • Familjer som har en historia av muskeldystrofi bör vara särskilt uppmärksam på tidiga varningstecken på villkoret, som inte kan visas förrän tonåren.
  • Ett barn som lider av muskelsvaghet kan drabbas av frekventa fall.
  • Yrsel kan orsakas av muskelsvaghet.
  • Centrala muskelsvaghet effekter alla av musklerna i kroppen.
  • Personer med muskeldystrofi kan uppleva förlust av muskelkontroll som krävs för att utföra vanliga uppgifter, såsom borsta tänderna.