Lär känna din Pocket PC

March 15

Så vad är en Pocket PC, ändå? Är det en riktig dator, och gör det verkligen passar in i en ficka? Vill du se ut som en propeller-huvudet så fort du drar ut den och börja använda den? Här är några grunderna om Pocket PC för att svara på några av dessa typer av frågor:

  • En Pocket PC är en riktig dator som är krympt ner i ett mycket litet paket - typiskt cirka fem inches hög, tre inches bred, och tre fjärdedelar av en tum djup. Så, ja, en Pocket PC faktiskt passar in i en ficka så länge fickan är medelstor.
  • Även om en Pocket PC passar in i en ficka, fyllning en i din jeans fickan är inte en bra idé. Pocket PC är, trots allt, elektroniska apparater som inte är väl lämpade att satt på.
  • Pocket PC kallas palmstora datorer. Men eftersom någon annan redan gör liknande storlek handdatorer som använder varumärket Palm, Pocket PC använda namnet "Pocket PC" för att undvika förvirring.

Pocket PC och Palm-datorer använder helt olika operativsystem (OS), vilket innebär att de inte kan köra varandras program. Gör vissa alla program du köper uttryckligen anges att de är utformade för Pocket PC.
  • Pocket PC OS är tekniskt en version av Windows, men det betyder inte att du kan köra din favorit Windows-baserade program på din Pocket PC. Du behöver speciella Pocket PC-versioner av alla program du vill köra. Men eftersom Pocket PC OS är baserat på Windows, åtminstone att du inte behöver lära sig nya sätt att göra saker som de flesta av vad du vet om du använder Windows-baserade program fortfarande gäller på din Pocket PC. Figur 1 visar ett exempel på Pocket PC-skärmen när Pocket Word har ett dokument öppet.
Lär känna din Pocket PC

Figur 1: Din Pocket PC kör specialversioner av några av dina favorit Windows-program.

Din Desktop PC Partner

Även om din Pocket PC är en kraftfull dator på egen hand, tänker på din stationära dator och din Pocket PC som partner är förmodligen det bättre väg att gå. De två av dem gör ett bra team, och alla har egenskaper som kompletterar den andra. Det är bara ett faktum att det finns vissa saker som du helt enkelt inte skulle vilja göra med det ena eller det andra. Till exempel:

  • Även om du kan skriva på tangentbordet på skärmen eller ens använda funktionen handskriftsigenkänning för att mata in data i din Pocket PC, du är inte troligt att använda antingen en när du skriver i din stora roman. Din stationärt tangentbord fungerar helt enkelt bättre när du behöver skriva in en massa text.
  • Å andra sidan, din stationära dator eller din bärbara dator helt enkelt inte passar i skjortfickan - oavsett hur stor dina skjortor kan vara. När du är på språng, ger din Pocket PC du tillgång till dina filer i ett paket som är lätt att bära med sig.

Figur 2 visar hur du kan skriva anteckningar direkt på din Pocket PC skärm. Självklart, om din handstil är riktigt dålig, kan du sluta med några intressanta resultat när du klickar på knappen Tolka.

Lär känna din Pocket PC

Figur 2: Du kan mata in information med hjälp av funktionen för teckenigenkänning på din Pocket PC.

Det som verkligen gör partnerskapet mellan din stationära dator och Pocket PC arbete är att du enkelt kan dela filer mellan de två. I själva verket är det mycket lätt att utse vissa filer eller ens hela mappar som du vill synkronisera mellan din Pocket PC och din stationära PC. Sedan, när två av dem ansluta, dessa filer uppdateras automatiskt. Så, om du lägger till en ny person till din Pocket PC adresslista, den personen kan läggas på skrivbordet adresslista utan ytterligare ansträngning från din sida. Naturligtvis är din adresslista bara ett exempel. Du kan också synkronisera kalendern, ditt CV, eller ens din Pokemon samlingsdatabasen. Möjligheterna är oändliga.


Du kan ställa in partnerskap mellan din Pocket PC och två olika stationära datorer, vilket gör din Pocket PC ett bra sätt att arbeta på samma dokument på datorn på kontoret och en i ditt hem. Med detta sagt, läs följande stycke. . . .

Även om du kan samarbeta din Pocket PC med två stationära datorer, kan du synkronisera din e-post endast med en stationär dator. Om du behöver ha samma e-postmeddelanden på två olika datorer, kanske du vill konfigurera e-postprogrammet på en av dem för att lämna meddelanden på servern, och sedan senare hämta dessa meddelanden på den andra datorn. Eller kanske skulle det helt enkelt lättare att upprätta ett webbaserat e-postkonto på Hotmail eller OperaMail och vidarebefordra viktiga meddelanden till din andra stationära system med hjälp av webbpostkontot.