Vad är en "Close Shave"?

March 15

"En nära rakning" är en av flera olika engelska ord som refererar till en situation där en individ missar snävt någon typ av missöde. Tillsammans med idiomatiska uttryck som "nära samtal" eller "nära miss", en "nära rakning" anger hur nära individen flyr något slags oönskad situation. Idiomet kan användas i ett antal inställningar, med hänvisning till olika typer av affärssituationer, händelser som kan medföra kroppsskada, och även romantiska förvecklingar.

Det exakta ursprunget "nära rakning" är diskutabelt, även om en populär skola trodde anser att det har att göra med användningen av en barberare i tider tidigare. Under epoker där frisörer tillhandahålls fler tjänster än att helt enkelt klippa hår och skägg, såsom dispense medicinska behandlingar såsom tand borttagning och även vissa typer av kirurgi, var det inte ovanligt att frisörer att raka patienter i väntan på behandling någon sorts krämpa. Tanken var att ha rakning vara så nära som möjligt utan att irritera huden. Enligt legenden skulle det ibland vara situationer där rakning skulle fyllas när något skulle hindra själva utförandet av medicinsk åtgärd. När detta inträffade, fick patienten en nära rakning utan flydde en efterdyningarna som kunde ha varit ganska smärtsamt.

Oavsett ursprung "nära rakning," det finns ingen tvekan om att den 20-talet begreppet avses snävt flyr någon typ av oönskad händelse. För ett antal decennier har frasen använts för att hänvisa till situationer där gjorde en individ rymt någon sorts olycklig situation enbart av ren lycka. En vanlig användning av termen har att göra med snävt flyr någon form av skada. En individ som kliver av en trottoarkant och sedan slet tillbaka av någon bara som en buss passerar sägs ibland att ha upplevt en nära rakning, eftersom bussen kunde ha mycket väl hit och skadade partiet om inte för snabbt tänkande av någon närheten.

Den nära rakning kan också hänvisa till snävt flyr vad som kunde ha varit en ytterst oönskad romantisk situation. När man lärt sig att någon som uppfattades som en stor fångst är faktiskt inte så stor trots allt, de som sökt engagera den man eller kvinna i romantik kan vara tacksamma för att det blev inget av deras ansträngningar, med hänvisning till situationen som en nära rakning. På liknande sätt, att kunna undvika arrangemanget av en blind date med någon som inte är särskilt intressant skulle också anses vara en nära rakning, sedan dagen skulle sannolikt misslyckas för endera parten.

  • Vissa män hävdar att en rakkniv ger en närmare rakning.
  • Män rakar sitt ansikte så nära som möjligt utan att irritera huden.