Vad är Plum Cobbler?

March 11

Plum skomakare är en maträtt som vanligtvis består av plommon och en bakad toppning. Medan det finns många variationer av receptet, är plommon påfyllning brukar består av plommon, socker och majsstärkelse. Den topping är oftast gjord av mjöl, socker, smör, mjölk och bakpulver. Till skillnad från en paj, inte skomakare vanligtvis inte har en botten skorpa, och dess topp är upprättad i ett enda ark. Istället Taklagsfest helt enkelt spooned över frukt och tillåts att sprida ut som kockar.

Relativt lätt att göra, bygger plommon skomakare mer på smak än på tjusiga bakverk förberedelser. Efter att ha blandats väl, är plommon fyllningen placeras direkt i en kastrull eller ugnsform. Vissa varianter möjliggöra en botten skorpa; de flesta recept inte. När alla ingredienser kombineras för toppning är det spooned på frukten, sprider ut över frukt och skapa en kullersten-typ effekt som det kockar.

Skomakare sker vanligtvis i ett djupt fat pan, och det är oftast bakat; Det kan också vara beredd på spishäll, dock. Skålen är mest populära under månaderna maj till oktober, då stenfrukt såsom plommon är lätt tillgängliga. Även färsk frukt är att föredra, frusen, konserverad, och till och med torkade plommon kan användas. Det liknar, och ofta förväxlas med, ett frukt samman eller skarp.

Plum skomakare är helt enkelt spooned ur sin bakplåt och placeras i enskilda skålar att tjäna. Varje portion innehåller oftast lite av plommon, toppning, och juice. Det är oftast haft samtidigt varm och med en skopa glass på toppen. Plommonen skapar en juice som de lagar mat, vilket gör för en trevlig kombination av frukt, juice, och bakade toppning när skålen är klar.

En populär frukt som ska användas i skomakare, kan plommon vara söt och saftig, men även sura och tårta. Frukten kommer i en mängd olika färger, och varje sort kan användas för skomakare. Medan plommon skomakare är mest känd som en dessert post, var det ursprungligen tjänade som en huvudrätt eller till frukost.

Andra namn för skomakare inkluderar nedgångar, grymtar, tårta och fågelbo pudding. Skomakare introducerades först av de tidiga bosättarna till Amerika som skapade det som ett alternativ till de rätter som de haft i sitt hemland. Denna sommaren behandla är särskilt populär bland amerikaner och britter. Förutom plommon, kan en mängd andra frukter användas för att göra skomakare.

  • Majsstärkelse används ofta för att tjockna fyllningen i plommon skomakare.
  • Torkade plommon kan användas för att göra fyllningen för plommon skomakare.
  • En skomakare kan göras från färska plommon.