Hur kan jag höja ett Polite barn?

March 10

Att lära sig att uppfostra ett artigt barn en fråga om konsistens, undervisning genom exempel, och hjälpa barn att förstå vad som utgör artigt beteende. Det är nästan alltid så att det oartigt föräldern inte kommer att ha en artig barn, som du är exemplet för ditt barn. Det är viktigt att komma ihåg att barn behöver påminnelser, inte shaming beteende eller arg föräldraskap (vilket inte är artigt) för att lära sig färdigheter som kommer att ha andra firar sina seder.

Kanske en av de bästa sakerna att först lära ett barn är de enkla fraser, vänligen och tack. Även om vissa föräldraskap experter menar aldrig lägga till "tack" när du beställer något av ett barn, kan det vara en hjälp att göra det när du undervisar detta. Likaså när ett barn gör något angenämt, tacka dem är en naturlig uppföljning. Barnen kan lära sig tidigt hur trevligt det är att vara tackade och vill agera på ett sätt som kommer att inspirera sina föräldrars tacksamhet (åtminstone en del av tiden), och de kan dessutom lära sig att "tack" möts med stor vänlighet .

När barn har bemästrat dessa två enkla fraser, kan du börja lära andra artiga beteendemönster. Till exempel, om du känner att det är artigt att skicka tackkort för gåvor som mottas, involvera barn i denna process. Om de är för ung för att skriva, kan de ha möjlighet att diktera, och hjälpa dig att sätta toner med posten. De kanske signera sina namn, eller sätta en dekorativ klistermärke på ett tack-kort. Detta beteende kan bli rutin, så att att den artiga barnet vet en gåva alltid förtjänar en del av tack.

Bordsskick är en annan fråga inblandad i att höja ett artigt barn, och dessa är mycket svårt att lära om du inte har familjens mat. Observera att måltiden kan vara frukost eller lunch om ditt schema inte tillåter för middag. Ska hålla i åtanke ålder och utveckling av barn när lära dem gott bordsskick. En tre eller fyra år gammal väntas bli lite rörigt och kanske inte tillräckligt gammal för att utöva en gaffel eller kniv med lätthet.

Försök att arbeta på en sak i taget i stället för att fylla middag med kommentarer om etikett och beteende och pekar ut alla svagheter i barnet. Dessa saker tar tid att lära sig, och ofta upp av din egen utställning av makalösa bordsskick. Det är oartigt, särskilt i gäster påpeka små lappar elakhet i era barns beteende. Istället kan du ge dem en viskade försiktighet, eller om kupong är för stor för att ignorera, påminna dem om hur till exempel "vi gör det.": "Billy, vi håller alltid skedar ur våra glasögon vid bordet."

Ett barn som ingår i sociala evenemang är mer sannolikt att lära sig att vara artig barn, särskilt när dessa händelser innehålla en blandning av alla åldrar. Förvänta dig inte en grupp barn att lära ditt barn manners, men i stället, förväntar blandade familjesammankomster och möjligheter att interagera med människor i alla åldrar för att hjälpa. När ditt artiga barn mognar, ge honom fler chanser att prova färdigheter på olika händelser eller fester, utflykter till museer, baletter, filmer och liknande.

Barn behöver lära sig många saker för att vara artig, och inte alla barn är idealiska för att lära sig saker på samma åldrar eller stadier. Kommer du ihåg när barnen är lite, försöker de dra upp all den kunskap i världen, och kommer att gynnas av milda påminnelser och din konsekventa artigt beteende till dem. Vissa barn kan inte behärska några av grunderna av orsaker utanför deras kontroll.

Ett barn med hyperaktivitet kanske inte kan sitta i en timslång middag. Hitta sätt att ändra eller varierar detta barns rutin, och inte påtala beteende han eller hon kan ännu inte styra. Chansen är barnet redan vet artigt sätt att agera, men bara inte utvecklingsmässigt redo att agera på detta sätt. Shaming ett barn sällan resulterar i en artig barn.

  • Föräldrar kan hjälpa sina barn utveckla goda bordsskick vid regelbundna familjens mat.
  • Den typ av disciplin som ett litet barn får kan ha ett stort inflytande på hennes sociala och känslomässiga utveckling.
  • Barn ska lära sig att säga "tack" och "tack" i tidig ålder.
  • Undervisning med gott exempel är ett bra sätt att ta upp ett artigt barn.
  • Barn kan behöva påminnelser för att vara artig, men inte shaming beteende eller arg föräldraskap.
  • Att höja en artig barn kan innebära att ha dem skicka tackkort när de får en gåva.
  • Uppmuntra barnen att skriva tackbrev till vänner och relativa kan främja artighet.